in ,

Duitse groenen en conservatieven dringen aan op honderden windmolens in het Zwarte Woud!

Deforestation 768x411 1
Foto: P. Gosselin

Van het Zwarte Woud tot het Verwoeste Woud …  elke 1400 meter een turbine …De Duitse deelstaat Baden-Württemberg is van plan 1000 windturbines te bouwen, waarvan er vele het ooit idyllische Zwarte Woud zouden verwoesten.Deforestation 768x411 1Klimaatwaanzin: sombere toekomst voor de bossen van Baden-Württemberg, omdat er plannen worden gemaakt om er doorheen te hakken om plaats te maken voor 1000 windturbines Foto: P. Gosselin

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg heeft onlangs staatsverkiezingen gehouden en de winnaars, wederom de Groenen , voeren coalitiegesprekken met de conservatieven (CDU).

Prof. Fritz Vahrenholt meldt hier hoe de Groenen en CDU het sindsdien stevig eens zijn geworden over de eerste grote verliezer – de bossen van Baden-Württemberg – toen ze overeenkwamen om 1000 nieuwe windturbines in de staat te bouwen. Velen van hen zullen in het Zwarte Woud terechtkomen .

Ontspannende natuurbeschermingswetten om de weg vrij te maken

In november 2020 riep AGORA Energiewende , de denktank die de Duitse regering adviseert, op om het verbod op het doden van beschermde soorten te versoepelen in de natuurbeschermingswet, zodat de verspreiding van windturbines in natuurgevoelige gebieden beter kan opschieten.

Er is geïmporteerde elektriciteit nodig

Maar zelfs 1000 windturbines zouden geen veilige stroomvoorziening bieden en de aanstaande eliminatie van kerncentrales zoals Philippsburg 2 (die goed is voor 13% van de elektriciteitsvoorziening) kan alleen worden gecompenseerd door meer elektriciteit te importeren uit het buitenland, waaronder de wereld. oudste kerncentrale, de Beznau-kerncentrale, gelegen in het naburige Zwitserland. Vreemd hoe Baden-Württemberg kernenergie demoniseert, maar graag elektriciteit haalt uit oude buitenlandse kerncentrales.

De donkergroene gebieden van de onderstaande grafiek geven aan waar de 1000 turbines zullen worden toegelaten. Het Zwarte Woud, linksonder, biedt het grootste potentiële gebied.

ly2

Kaartbron: ForstBW

Volgens Vahrenholt zouden 1000 turbines betekenen dat ze moeten worden opgesteld “op een afstand van 1,4 km van elkaar, met de bijbehorende toegangswegen die door het bos snijden”.

Wat het communisme in de 20e eeuw niet kon vernietigen, zal in de eerste helft van deze eeuw door de Groenen worden afgemaakt.

Lees verder bij de bron: Notrickszone

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dfs 300x200 1

Het ‘piept en kraakt’ op de Nederlandse IC’s, dus sturen we 43 artsen en verpleegkundigen naar Curaçao

boy wearing gray vest and pink dress shirt holding book

“Basisschool heeft een keuze en is niet verplicht de corona-maatregelen te volgen”