in

Begin van het einde voor de VS? China beveelt banken de Amerikaanse dollar te laten vallen

De Amerikaanse munt zal niet meer worden gebruikt door in . Foreign Exchange markten in China ontvingen een order om te stoppen met het kopen van Amerikaanse dollars.

China's Buitenlandse valuta toezichthouder heeft de banken opgedragen om de aankopen van de Amerikaanse dollar voor ten minste een maand te beperken in een poging om kapitaalvlucht tegen te gaan.

De stap komt terwijl China de grootste jaarlijkse daling van de deviezenreserves vastgelegd in 2015 rapporteert, terwijl de een scherpe daling van de Yuan munt voor meerdere jaren heeft toegestaan, waardoor de vrees voor meer kapitaal vlucht toeneemt.

Alle banken in bepaalde trading hubs, met inbegrip van Shenzhen, kregen onlangs deze opdracht, aldus de bronnen,. die weigerden zich te identificeren, omdat het ze niet wordt toegestaan om de met de media te spreken.

Het totale bedrag van US dollars verkocht aan klanten in januari voor een bank in een van deze knooppunten kan niet hoger zijn dan de verkochte hoeveelheid in december, volgens deze bronnen.

“Ze hebben ons gevraagd om ons aankoopbedrag te beperken en er zijn doelstellingen, maar het gaat vooral om instellingen en ondernemingen, er zijn geen wijziging van het beleid ten aanzien van individuen,” zei één persoon.

Ambtenaren van de staatsadministratie konden niet onmiddellijk reageren om commentaar te geven.

China heeft ook de forex handel opgeschort voor een aantal buitenlandse banken, waaronder Deutsche, DBS en Standard Chartered aan het eind van vorig jaar.

Terwijl drie bronnen voor dit verhaal beweren dat ze werden verteld dat dit een poging is om de uitstroom van kapitaalin te dammen, verteld een andere bron dat er iets heel anders plaatsvindt: het geloof in China dat de Amerikaanse dollar nu waardeloos is en binnenkort volledig zal instorten als munt, waardoor iedereen die dollars aanhoudt, blut zal achterblijven. Dat is de reden waarom in China alles in het werk wordt gesteld om de Amerikaanse Dollar af te werpen. De manier waarop het wordt gedaan, is echter een “nuttige vermommig” voor de Chinezen om te voorkomen dat de ineenstorting te vroeg komt en ze blijven zitten met biljoenen nutteloze US dollars.

Lees verder bij de Bron: World Unity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nabestaanden MH17 doen nog een poging en schrijven Rutte: Eis radarbeelden op

We gaan weer een bankencrisis meemaken in 2016