in ,

Belgische wetenschappers manipuleren ‘vrije keuze’ van apen

eens aan WIFI uit de ruimte, GSM, Wifi thuis allemaal elektrische stimulatie! (meestal als aluhoedje bedacht en 5 jaar later in de krant/MSM)

Wetenschappers van de KU Leuven en Harvard Medical School zijn erin geslaagd de ‘vrije keuze' van apen te manipuleren door elektrische stimulatie van hun hersenkern. Bij hun experimenten gaven de wetenschappers lichte stroomstootjes op het ‘ventrale tegmentale gebied', een klein deeltje van de middenhersenen dat deel uitmaakt van het beloningsnetwerk van de hersenen. Dat produceert dopamine, wat een belangrijke rol speelt bij positieve gevoelens, zoals een beloning.

Of het dan ook met mensen kan? “Theoretisch gezien lijkt mij dat mogelijk. Maar het ventrale tegmentale gebied ligt zeer diep in de hersenen. Dat stimuleren kan nu enkel invasief”, aldus Vanduffel.

Tot slot erkent Vanduffel het potentiële gevaar indien iemand met slechte bedoelingen deze hersenstructuur vanop afstand zou kunnen stimuleren zonder dat iemand het merkt.

via HLN.be.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Digitale schandpaal voor bankiers opgericht

Global warming/cooldown : 29 mei was niet eerder zo koud