in

Beoogd Eurocommisaris Cañete: Een seksistische oliebaron met verstrengelde belangen

Neem de beoogde Eurocommissaris voor ‘energie en klimaatverandering', Miguel Arias Cañete. Critici noemen hem een seksistische ‘oliebaron'. Feit is dat Cañete mede-eigenaar is van zowel oliebedrijf Petrologis Carnarias als van olievervoerder Petrolífera Ducar. Die laatste kwam vorig jaar nog in opspraak vanwege illegaal bijtanken van schepen in beschermde natuurgebieden. Cañete, toen nog Spaans Minister van , werd destijds ervan beschuldigd sancties tegen de illegale praktijken te vertragen. Hoezo belangenverstrengeling?

Ook als we wat verder terug kijken zien we dat Cañete niet bepaald de ideale persoon is om een ‘groene' Eurocommissaris te worden. Zo was hij in 2003 fel voorvechter van een omstreden watertransfer in , waarbij beschermde natuurgebieden en de drinkwaterkwaliteit in het gedrang zouden komen. In Spaanse media wordt de kandidaat in verband gebracht met witwaspraktijken.

Ook de kandidaat-Eurocommissaris voor ‘Milieu, Zeevaart en Visserij' stuit op felle kritiek. Het is voor het eerst dat het milieu geen zelfstandige Eurocommissaris krijgt, maar met zeevaart en visserij in een portefeuille is gestopt. Dat geeft al aan waar de prioriteiten van de nieuwe Commissie (niet) liggen. Aangedragen is Maltees Karmenu Vella, die onder meer de Vogel- en habitatrichtlijn mag evalueren. Malta: het eiland dat bekend staat om de massale en illegale jacht op Europese trekvogels. Het eiland dat nog nooit optrad tegen deze illegale vogeljacht en daar zelfs voor werd veroordeeld door het Europese Hof van . Dat eiland mag als beloning de Eurocommissaris voor Milieu, Zeevaart en Visserij leveren.

Dan de Ierse kandidaat-Eurocommissaris voor Landbouw, Phil Hogan: hij ligt in eigen land onder vuur voor het verkwisten van . Hogan ontkende te hebben geweten dat er 86 miljoen euro binnen een Iers waterproject aan ‘consultancy' was besteed, maar bleek later wel de goedkeuring te hebben ondertekend.

Lees verder via Een seksistische oliebaron met verstrengelde belangen.

 

 

Foto via Populares de Cantabria


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgwekkend: Eén op de vijf 18- tot en met 24-jarigen heeft betalingsachterstand

Rekenkamers: Meer probleemkinderen verwacht