in ,

Big Brother Google beschuldigd van volgen van elke actie Android-gebruikers zonder toestemming

Mobile Phone Android Apps Phone  - TheDigitalWay / Pixabay
TheDigitalWay / Pixabay

Privacyactivist Max Schrems heeft in Frankrijk met zijn lobbygroep NOYB een klacht ingediend tegen Google, vanwege het schenden van Europese privacyregels bij advertenties.

Volgens Schrems vraagt Google geen toestemming om gebruikers te volgen voor het aanbieden van gepersonaliseerde reclames (pdf).

De reclametool die Google op Android-telefoons gebruikt, wordt door NOYB omschreven als een digitale kentekenplaat.

“Elke actie die een gebruiker uitvoert, kan aan dit kenteken worden verbonden worden gebruikt om een gebruikersprofiel op te stellen”, schrijft de groep.

“Dit kan daarna gebruikt worden bij het voorschotelen van gepersonaliseerde advertenties.” Hiervoor is volgens NOYB uitdrukkelijk toestemming van de gebruiker nodig.

De stichting zegt dat het programma niet alleen zonder toestemming geïnstalleerd wordt, maar dat het voor gebruikers ook niet mogelijk is om de tool het digitale kenteken volledig te wissen.

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Poetin houdt toespraak op 21 april die ‘belangrijkste politieke gebeurtenis’ en ‘boodschap voor een nieuw tijdperk’ zal zijn

Europees Mensenrechten Hof oordeelt dat jouw lichaam van de Staat is: verplichte vaccinaties zijn legaal