in ,

Bizar: Bush vroeg 100 duizend dollar om gewonde soldaten toe te spreken

Oud-president George heeft in 2012 honderdduizend dollar gevraagd voor een toespraak tot die gewond raakten in de oorlogen in en . Dit meldt ABC News. Beide oorlogen werden begonnen toen Bush president was. De bijeenkomst waarop hij moest spreken, was bedoeld om in te zamelen voor militairen die armen en benen hadden verloren.

Bush vroeg een extra 20 duizend dollar om met een privé naar de bijeenkomst te kunnen komen. Eigenlijk wilde de voormalige president 250 duizend dollar hebben voor zijn rede. Dit is hoger dan dat wat hij normaal vraagt. Hij vraagt gemiddeld tussen de 100 en 175 duizend dollar.

Uiteindelijk ging de voormalige president volgens de organisatie akkoord met 100 duizend dollar. Zijn vrouw, voormalig First Lady Laura Bush, moest vorig jaar 50 duizend dollar worden betaald om dezelfde liefdadigheidsorganisatie, Helping a Hero, toe te spreken.

Een woordvoerder van Bush wil niet ingaan op de bedragen. In beide oorlogen raakten zo'n 49 duizend Amerikaanse militairen gewond. ‘President Bush heeft er een topprioriteit van gemaakt na zijn presidentschap om veteranen te helpen', is het enige wat de woordvoerder van de oud-president wil zeggen.

Lees verder via: Bush vroeg 100 duizend dollar om gewonde soldaten toe te spreken

Photo by World Economic Forum cc

Photo by DPMS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Huisartsen in de knel “Ik moest 15.000 betalen”

Geweldig dat wachtgeld: Rehwinkel krijgt nog steeds wachtgeld van gemeente Groningen