in ,

Bizar een organisatie die zijn mond vol heeft over privacy: Rechtbank blundert met vertrouwelijke brief

2953474289 36206cabce gerechtsgebouw rotterdam1

Vertrouwelijke informatie over drie kinderen uit de Alblasserwaard ligt op straat door een fout van de Rechtbank in Rotterdam. Een Dordtenaar kreeg thuis tot zijn verbijstering stukken bezorgd over de ondertoezichtstelling van twee zusjes en hun broertje.

‘Beschamend en laks.’ Dat is het oordeel van Dordtenaar Huib van Ochten (49) over de vertrouwelijke brief die hij ontving, maar bestemd was voor iemand anders. ‘Ik ken dit gezin niet. En ik ken hun zaak, en hun  kinderen niet. Ik vind het bizar dat een organisatie die zijn mond vol heeft over privacy zo slordig omgaat met vertrouwelijke stukken.’

In de brief verzoekt de Raad voor de Kinderbescherming de ondertoezichtstelling (OTS) van een driejarig meisje, haar zevenjarige zusje en haar elfjarige broertje.

De gescheiden ouders en hun kinderen worden in het stuk met naam en toenaam genoemd.

Aan de gezinsleden uit de Alblasserwaard is acuut excuses aangeboden, maar toch is het voor Huib van Ochten reden de zaak openbaar te maken. ‘De fout is onvergeeflijk,’ vindt hij.

via AD.nl.

Foto via Jeroen Kransen cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
f53bab08de15c6b4a4039119 640 belastingen1

Meer, meer, meer belasting : Sociaal en Cultureel Planbureau wil groter belastinggebied gemeenten

91ffdf6271f09dac7e369aad 640 israel1

Israël geeft reiswaarschuwing voor West Europa vanwege terreurdreiging