in ,

Bolivia, democratie wint: 1 jaar na de coup wint de socialistische partij alsnog de verkiezingen

morales222

Volkomen ten onrechte was ik in de veronderstelling dat de volgende presidentsverkiezingen in Bolivia in mei 2021 zouden plaatsvinden*, terwijl deze verkiezingen afgelopen zondag plaatsvonden, waarvan de uitslag gisteren bekend werd gemaakt.

MAS (IPSP), de partij van de volkomen ten onrechte afgezette president Morales, is dus weer de grootste en zo groot dat een tweede ronde van verkiezingen niet nodig is.

Common Dreams schreef een artikel n.a.v. de winst voor MAS en daarmee voor Evo Morales die in Argentinië verblijft en waar dit alternatieve mediaplatform nog eens fijntjes aangeeft dat de OAS, de samenwerkende Amerikaanse staten, in feite geleid door de VS, verantwoordelijk is voor het afzetten en gedwongen vertrek van Morales (hij werd in een militair vliegtuig gezet en naar Mexico afgevoerd…..).

Tijdens de uitslagen op de avond van de verkiezingen vorig jaar, vielen de computers voor de uitslagen uit en toen deze weer waren opgestart, bleek de partij van Morales een fikse winst te hebben geboekt, dit werd door de OAS aangegrepen om te stellen dat die winst in deze korte tijd nooit zo hoog kon zijn, echter men wist dondersgoed dat in die tussentijd juist de uitslagen uit de rurale gebieden van Bolivia werden toegevoegd en in die gebieden is MAS flink oververtegenwoordigd en daarmee was die winst volkomen te verwachten en te verklaren……

Gezien het voorgaande is wel het duidelijk dat het scenario voor het uitvallen van de uitslagen naar grote waarschijnlijkheid is uitgedacht door de CIA….. Een uiterst geloofwaardig gedachtegang, daar de CIA zich altijd op een fiks negatieve manier bemoeit met landen waar men een socialistisch beleid voert en ‘het gore lef heeft’ om bedrijven te nationaliseren en waar tussen die bedrijven, die stuk voor stuk zo’n land leegroven, zich altijd bedrijven bevinden uit de VS…..

Gisternacht op BBC World Service aandacht voor deze verkiezingen waar weer alle leugens voorbijkwamen, zoals deze: Evo Morales zou zijn opgestapt na grote demonstraties in het land, terwijl hij zoals gezegd met een militair vliegtuig werd afgevoerd….. Die demonstraties n.a.v. de OAS leugen, die hierboven staat beschreven, dat Morales de boel had geflest tijdens de verkiezingsuitslag vorig jaar……

Voorts stelt men simpelweg dat het grootste deel van de bevolking van Morales af wilde, te zot voor woorden daar een meerderheid van de bevolking bestaat uit de oorspronkelijke bevolking en die staat voor meer dan 90% achter Morales……Bovendien zou het regeringsbeleid onder Morales desastreus zijn geweest voor het bedrijfsleven, ook al een leugen van formaat, althans als je de nationalisatie van bedrijven die het land jarenlang hebben leeggeroofd, als een niet meer dan logische stap ziet…..

Morales heeft een uiterst kundig beleid gevoerd en heeft miljoenen mensen uit de armoede getrokken (vooral mensen van de oorspronkelijke bevolking waartoe ook Morales behoort, maar ja dat zijn dan ook de armste mensen in Bolivia**), verder heeft Morales de alfabetisering uiterst kundig aangepakt en voor de gezondheidszorg geldt hetzelfde, je begrijpt dat vooral de grote onderlaag van de bevolking, vooral bestaand uit die al genoemde oorspronkelijke bevolking, volkomen terecht heeft geprofiteerd van deze zaken…..

Bijna de gehele westerse politiek en reguliere media moeten zich doodschamen dat ze de leugen van de OAS hebben ondersteund zonder zelfs maar aan te dringen op een onderzoek!! En dat geldt ook voor de Nederlandse minister van BuZa, VVD opperhufter Blok!!

Ook de meerderheid van de Nederlandse media ondersteunden de coup tegen de democratische gekozen president Morales, je weet wel, dezelfde media die moord en brand schreeuwen over ‘fake news’ (nepnieuws) en desinformatie gebracht door de alternatieve media op het internet, waarvoor ze zelfs keer op keer censuur vragen……

De protesten n.a.v. de coup tegen Morales werden bloedig onderdrukt en hare fascistische kwaadaardigheid Áñez, een fundamentele christen (met de pest aan de oorspronkelijke bevolking) die fungeert als juntaleider, heeft de militairen en politie, die verantwoordelijk zijn voor de dood van die demonstranten, immuniteit beloofd…..

Ongelofelijk dat deze demonstraties en het optreden van leger en politie amper of niet de westerse reguliere media hebben gehaald, dezelfde media die moord en brand schreeuwden op de ongefundeerde beschuldigingen dat Morales de verkiezingen zou hebben gemanipuleerd……. (wat bedoel je met ‘onafhankelijke media??’)

Lees het …..

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e1dc4b4956ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b722b7ad39449 640 covid 19 vaccin

Covid-19 en de relatie met de griepprik

global reset 05a

Na Global Warming en Covid-19 komt de “Great Reset”