in , ,

Brussel voert strijd tegen online haatzaaien op

De Europese Commissie eist dat terroristische , oproepen tot geweld en haatboodschappen sneller van internet worden verwijderd. Volgens Brussel is dergelijk materiaal ,,een serieuze dreiging voor de veiligheid van de -burgers.”

,,De rechtsnormen gelden net zo goed online als offline”, zegt EU-commissaris Vera Jourová (Justitie en Consumenten). ,,We kunnen geen digitale wild west aanvaarden, en we moeten daartegen optreden.”

De commissie heeft een pakket richtlijnen voor internetplatforms opgesteld voor het voorkomen, opsporen en bestrijden van illegale inhoud. Ze roept kleinere techbedrijven op zich aan te sluiten bij de gedragscode die , Twitter, Google en Microsoft hebben ondertekend. Zij beloven klachten binnen 24 uur te beoordelen en zo nodig (automatisch) te verwijderen. Brussel stelt wetgeving in het vooruitzicht als er niet wordt meegewerkt.

EU-parlementariër Marietje Schaake () heeft bedenkingen bij de gang van zaken, omdat de grote internetbedrijven volgens haar censuurfilters gebruiken waardoor ook legale content regelmatig offline wordt gehaald. Zo werden bewijzen van oorlogsmisdaden in door verwijderd, zegt ze in een reactie.

,,De procedures om illegale content te verwijderen moeten verbeterd worden. Dat kan niet door de rechtshandhaving nu met grote haast over te laten aan techgiganten die content lukraak verwijderen. Ook online moet de zijn betekenis houden. In is geen plaats voor preventieve censuur.”

Lees ook eens verder bij de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

LOL, verzekeraar DSW zet parlement voor schut

Aantal datalekken in openbaar bestuur verdubbelt