in ,

Buitenlandse huurbazen komen Nederlandse huurmarkt op, ten koste van woningcorporaties en onderhoud

8150386661 aeb90abe97 te huur1

Buitenlandse investeerders als het Duitse Patrizia, het Britse Round Hill Capital en het Amerikaanse Heitman willen voor miljarden huurwoningen kopen van de Nederlandse woningcorporaties. Dat blijkt volgens Trouw uit rapporten van ING en ABN Amro. Het kabinet zal de verkoop niet dwarsbomen, het past immers helemaal in het beleid van minister van Wonen Blok. Huurders kunnen zich dus opmaken voor een buitenlandse huurbaas.

Niet iedereen verwelkomt de bedrijven enthousiast. Gemeenten als Arnhem, Den Bosch, Aalten, Dongen en Leusden maakten eerder al bezwaar tegen de overname van 1333 woningen door het Duitse Patrizia. Maar minister Blok was uiteraard wél enthousiast en verklaarde de bezwaren ongegrond.

Vastgoedeconoom van ABN Amro Erik Steinmaier denkt overigens dat huurders zich geen zorgen hoeven te maken. De ‘spelregels voor huurwoningen’ gelden immers ook voor de buitenlandse investeerders. ‘Een huurverhoging, ja, die zal er komen, maar die krijg je ook van de corporatie’.

Het kabinet is natuurlijk in zijn nopjes met de buitenlandse belangstelling. Of de huurders er zo blij mee moeten zijn, is de vraag. Grote investeerders staan niet echt bekend als goede huisbazen en ze willen volgens critici direct verkopen zodra groot onderhoud dreigt.

Lees verder via Politalk.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5553722800 eb50d11278 earthquake

NAM arrogantie: ‘Wij kunnen geen excuses aanbieden voor iets dat wij niet wisten’

B LnO 4CUAAHo5c

Heb je een Lenovo-pc let dan even op: deze kapen je webwinkel en internetbankieren sessies met voorgeïnstaleerde software