in ,

Clearview: de gezicht herkennings-app die een eind maakt aan onze privacy

6157303489 b2670d9dd9 socialmedia face

Volgens de New York Times werkt hij: Clearview, de app die bij foto's van willekeurige voorbijgangers, of mensen die je ziet in het cafe of op je werk, de bijbehorende gegevens zoekt, door de gezichten te koppelen aan de gezichten van hun -account.

Je neemt een foto van een persoon, uploadt deze en krijgt openbare foto's van die persoon te zien, samen met links naar waar die foto's verschenen.

Het systeem – waarvan de ruggengraat een is van meer dan drie miljard afbeeldingen die Clearview beweert van Facebook, , Venmo en miljoenen andere websites te hebben – gaat veel verder dan alles wat er op dit punt was.

De computercode die aan de app ten grondslag ligt is gecontroleerd door technici van The New York Times. Die zagen dat je de app kunt gebruiken met een augmented-reality-bril; gebruikers kunnen mogelijk elke persoon identificeren die ze zien.

Je kunt je als gewoon mens niet aanmelden voor de app, gemaakt door een startup van Hoan Ton-That. Je moet actief zijn bij .

600 politiekorpsen zijn het afgelopen jaar begonnen Clearview te gebruiken. Maar het is uiteraard een kwestie van tijd voor de app, of eentje die hetzelfde kan, wél beschikbaar is.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nly

Photo by david_shankbone cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10f161375c8e804f7fbed501 640 rente1

Banken in overtreding: geen vergoeding op spaargeld mag niet!

5120450828 070cc20826 Deutsche Bank1

Hoe u gaat meebetalen om de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, Deutsche Bank, overeind te houden