in ,

Collectieve bestraffing: Turkije zet 500.000 Koerden uit hun huizen

6140636231 3ed7d03fae Diyarbakir

De Turkse autoriteiten hebben ongeveer een half miljoen mensen uit hun huizen gezet in het zuidoosten van het land, in een operatie van “collectieve bestraffing”. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport.

De auteurs van het rapport concentreerden zich op de wijk Sur in de Koerdische wijk Diyarbakir. In Sur alleen al werden 24.000 mensen uit hun huizen gezet. De meesten van hen verlieten de wijk daarop vanwege de strikte avondklok die de autoriteiten in 2015 hebben ingesteld, aldus het rapport.

Sur is het strijdtoneel voor gevechten tussen de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en de veiligheidskrachten sinds in 2015 een twee jaar durend staakt-het-vuren afsprong tussen de PKK en de Turkse staat.

Veel van de burgers, die te weinig voedsel en water hebben en die vrezen voor hun leven door de vele gevechten, hebben ondertussen gebruik gemaakt van de tijd tussen de avondklokken om de te wijk te ontvluchten.

Velen van hen wonen bij vrienden of familie of een tweede woning. Een groot deel van de gevluchte burgers hebben echter hun baan verloren of hebben moeite om een verblijfplaats te vinden die ze kunnen betalen.

“De gebrekkige compensatie voor de slachtoffers en het falen van de om steun te bieden bij het betalen van huur, hebben deze families in een nog grotere ellende gestort”, aldus Amnesty.

De ngo roept de autoriteiten op om de avondklok op te heffen en maatregelen te treffen zodat de burgers van Sur weer naar huis kunnen gaan. Bij het conflict tussen de PKK en de autoriteiten zijn sinds al meer dan 40.000 doden gevallen.

Bron

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

Photo by Marcel Oosterwijk cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
merkel to erdogan

Merkel: Er komt GEEN herhaling van de vluchtelingencrisis

2015 03 14 15 01 45.juncker en dijsselbloem

Groen licht voor een verdubbeling van het Junckerplan (Het Europese investeringsfonds)