in , , ,

Merkel: Er komt GEEN herhaling van de vluchtelingencrisis

merkel to erdogan

De Duitse bondskanselier heeft dinsdag op het partijcongres van haar christendemocratische CDU benadrukt dat de van 2015 zich niet herhaalt.

,,Het was en is duidelijk onze en mijn politieke doelstelling” te voorkomen dat een grote stroom vluchtelingen het land overspoelt, zei ze.

In 2015 hebben talrijke mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld, op de vlucht voor vervolging of uit gebrek aan perspectief de weg naar Duitsland gevonden, aldus . Ze zijn in Duitsland als individuen en niet als een anoniem deel van de massa opgenomen.

De bondskanselier bedankte de vele helpers en ambtenaren die de 890.000 mensen die naar de Bondsrepubliek trokken, hebben bijgestaan. Merkel is ook in eigen gelederen onder zwaar vuur komen te liggen vanwege haar volgens critici veel te ruimhartige beleid. Dat zou de stroom asielzoekers zo groot hebben gemaakt.

Haar verzekering aan het begin van de eind augustus 2015 ,,dat het allemaal gaat lukken” (Wir schaffen das) is in grote delen van de in verkeerde aarde gevallen. Merkels gastvrijheid was voor velen een gruwel, ook onder christendemocraten. Dinsdag kreeg Merkel op het congres in Essen luid applaus met haar pleidooi voor een .

Merkel wordt opnieuw tot partijleider gekozen en gaat in de parlementsverkiezingen van september proberen voor de vierde keer bondskanselier te worden. Ze heeft dinsdag ook haar economisch beleid verdedigd waarmee de staat zich niet in de schulden steekt.

Ze prees minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) als een rots in de branding van de internationale financiën. Dit is al het derde achtereenvolgende jaar dat het land geen nieuwe schulden aangaat voor de begroting

Bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sddefault 3

EU geeft toe, ze zou verdwijnen wanneer het volk de keuze zou hebben

6140636231 3ed7d03fae Diyarbakir

Collectieve bestraffing: Turkije zet 500.000 Koerden uit hun huizen