in ,

Concurrenten Facebook zetten de aanval in, IJslands alternatief plukt vruchten van nieuwe huisregels Facebook

8640312014 ee59ae825b facebook evil1

Door de zware kritieken die Facebook de laatste tijd krijgt – terecht of onterecht – gaan de andere netwerksites fijne feestdagen tegemoet. ‘Nieuwe’ sociale concurrenten hameren op hun privacybeleid. Bij Facebook zou dat na 1 januari 2015 flink verslechteren. Zo snel mogelijk overstappen, luidt het devies. En niet alleen de privacyvoorwaarden, ook de advertenties achter Facebook worden bestreden.

Ello en het IJslandse Seen.is worden gezien als twee van de belangrijkste tegenspelers van Facebook, maar niet de enige sociale netwerken die direct of indirect dolken in de rug van Facebook steken. Sinds het bekendmaken van de nieuwe huisregels ligt het Amerikaanse netwerk onder een spervuur van kritiek. Het vernieuwde eisenpakket dat Facebook op tafel legt is voor veel Nederlanders een brug te ver.

Men ziet nu in wat het Amerikaanse bedrijf eigenlijk wel niet mag: zo zouden persoonlijke foto’s, inhoud, informatie en namen onherroepelijk eigendom worden van het sociale medium. Veel boze burgers verwijderen uit protest hun account, ook al zijn sommige maatregelen al jarenlang van kracht.

Lees verder via PrivacyNieuws

Foto via Skley cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5485196197 9923604fcb ivo opstelten11

Hoeveel fails van opstelten accepteren we nog: Ruim 200 miljoen te kort voor reorganisatie politie

5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Minder service is minder belasting? : Politie sluit komende jaren tweehonderd bureaus