in ,

Connected cars: big leasebak houdt je in de gaten

De zogenoemde ‘connected cars' houden gebruikers ook in de gaten. Deze ‘slimme' auto's verzamelen persoonlijke data en spelen die door naar de autofabrikant, wellicht ook naar de leasemaatschappij. Vaak zonder medeweten van de bestuurder.

Dat is in strijd met de Europese privacywetgeving…

…Door uw locatie bij te houden, verzamelt uw moderne leasebak data over u. Van met wie u vanuit de auto telefoneert tot waar u uw dagelijkse boodschappen doet en van hoe vaak u naar de gaat tot hoe laat u thuiskomt van werk.

Als deze persoonlijke gegevens niet goed worden beschermd en/of als zij worden doorverkocht, wordt uw geschonden. En dat is in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (tool).

De instellingen van een connected car staan standaard op het delen van data, terwijl deze instelling standaard uit zou moeten staan, vindt de (AP).

Er zou expliciet om toestemming moeten worden gevraagd voor het delen van persoonlijke gegevens.

Daarnaast pleit de AP voor een grote ‘deleteknop' op het dashboard waarmee alle verzamelde gegevens kunnen worden gewist.

De privacywaakhond heeft een handleiding gemaakt voor het beschermen van uw privacy wanneer u in een connected car rijdt (pdf).

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sodeju zeg: Gemeenteraad Rotterdam akkoord met volledig vuurwerkverbod

YouTube gaat alle video’s die 5G en/of Coronavirus tegenspreken blokkeren