in ,

Sodeju zeg: Gemeenteraad Rotterdam akkoord met volledig vuurwerkverbod

De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag het raadsvoorstel goedgekeurd om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te wijzigen, zodat een algeheel vuurwerkverbod kan worden ingevoerd.

Met de jaarwisseling mag er in de stad dan nergens meer consumentenvuurwerk worden afgestoken.

Voorheen gold er een algeheel vuurwerkverbod met vuurwerkzones in , waarbij de gemeente bepaalde op welke plekken het afsteken van vuurwerk was toegestaan. Door de APV-wijziging wordt dit een overal geldend verbod.

“Het afsteken van vuurwerk leidt iedere jaarwisseling in Rotterdam tot onaanvaardbare veiligheids- en openbare ordeproblematiek en overlast”, aldus het Rotterdamse college.

“Een afsteekverbod draagt bij aan minder overlast, schade, incidenten en letsel. Daarnaast verwachten wij dat er door het totaalverbod minder vuurwerk in omloop zal zijn. Dit alles zal waarschijnlijk van positieve invloed zijn op de jaarwisselingsproblematiek, de openbare orde en veiligheid, de handhaving en op het woon- en leefklimaat in de stad.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gemeente R'dam de weg kwijt ...
10 maanden geleden

Leuk dat de Gemeenteraad dat er maar even doorheen jast … Zonder enige ruggespraak met de burgers. Ik kan met niet voorstellen dat de bewoners van R’dam hier het zomaar mee eens zijn.

Ik kan me zo voorstellen dat de burgers in R’dam even een maand geen belasting betalen om te laten merken dat we in NL wel graag zien dat de overheid voor en door de burgers werkt en dat de overheid door de burgers wordt betaald ….. En dat schijnt de Gemeente R’dam even vergeten te zijn.

Wilma
10 maanden geleden

Door dat binnengehaald tuig wordt ons alles afgenomen. Wanneer houdt dit eens op?

Burgemeester Femke Halsema faalt met doofpotten belangrijke WOB over riante vertrekregeling

Connected cars: big leasebak houdt je in de gaten