in , ,

Controlestaat, weg privacy: Belastingdienst mag politiefoto’s gebruiken voor controle

8638369930 0eb2f961ba snelweg

De Belastingdienst mag bij het controleren van de rittenadministratie foto's van de Nationale Politie gebruiken, zo heeft het gerechtshof 's-Hertogenbosch vandaag geoordeeld. Het gaat om de foto's die gemaakt worden door camera's boven de snelweg. Deze camera's registreren de auto's die gebruik maken van de snelweg.

Een vond dat hiermee inbreuk werd gemaakt op zijn recht op privacy en spande een zaak aan tegen de Belastingdienst. Het hof vindt dat het gebruik van de foto's weliswaar een inmenging van het privéleven is, maar dat die inmenging in dit geval is toegestaan.

Hierbij is van belang dat het controleren van de rittenadministratie op heel veel belastingplichtigen van toepassing is. Dan is een voor de Belastingdienst zo efficiënt mogelijke controle gerechtvaardigd, aldus het hof. “Informatievergaring op basis van de ANPR- is proportioneel bezien in het licht van het doel, te weten, de richtige belastingheffing.” Daar komt bij dat andere manieren van controle ook een inbreuk op de privacy zouden betekenen en mogelijk nog belastender zouden zijn voor burgers.

Lees verder via PrivacyNieuws.

Nog steeds niets te verbergen?

Photo by woutervv cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
makkelijk gezicht

Het is een feit: Verkeerscamera’s met gezichtsherkenning met bekeuring, nog steeds niets te verbergen?

2461338805 d5779515e3 volksbank

Maak van ABN een fatsoenlijke nutsbank – #IPOABNAmroNO