in , , ,

Maak van ABN een fatsoenlijke nutsbank – #IPOABNAmroNO

2461338805 d5779515e3 volksbank

Zeg nee tegen de beursgang van ABN. ABN is ooit onder druk van de markt gekocht door de Nederlandse voor in totaal zo'n 31 miljard. Met een beursgang nu zou geschat zo'n 15 miljard opbrengen, dat is dus flink verlies – een fiscale afschrijving die we vermoedelijk in lastenverzwaringen weer tegemoet kunnen gaan zien.

Maar SP kamerlid Sadet Karabulut betoogt voor een andere, meer -sympatieke oplossing:

‘Waarom niet van die bank een echte staatsbank maken die prima op de markt kan meedraaien, maar gewoon werkt voor jou en mij? Een bank die de zaken netjes regelt, geen torenhoge salarissen, zorgen dat mensen hun spaarcentjes netjes kwijt kunnen, een bank die het mkb financiert. Dat lijkt me een verademing, een unieke kans.'

Klinkt als een goed plan, toch? Een verademing inderdaad! Niet voor MinFin Jeroen Dijsselbloem. Als granietharde kapitalist is hij weer heel vreemde toeren aan het uithalen namens de topbankiers en elitaire groot-investeerders. Een staatsbank is natuurlijk vloeken in de Kerk van Saturnus, dat nooit! Follow The Money publiceerde een scherp artikel:

Het is ironisch dat [Jeroen Dijsselbloem] daarvoor de recente salarisverhogingen bij dé Bank – een royaal schot in eigen voet van Gerrit Zalm en de zijnen – als reden noemt. Socialist Dijsselbloem opereert immers als een granietharde kapitalist. Hij voert al weken strijd met de top van ABN Amro over het afbreken van de beschermingsconstructies die de bank moeten vrijwaren voor vijandige overnames. Deze constructies worden door beleggers niet gewaardeerd en precies die groep van mensen wil Dijsselbloem behagen.

ABN moet gewoon worden opgesnoept in een Too Big To Fail systeem. De echte reden van uitstel is dus dat er te veel beschermingsconstructies zijn en de elitaire kliek daar niet van gediend is. Dat maakt de salarisverhoging een excuus, een stuk poppenkast, een drogreden. De initiële reactie van Dijsselbloem,  “juridisch en niets aan de loonsverhoging te doen” (kuch) was dus onderdeel van de PRS. Het zijn weer keiharde elitaire leugens om de bankiersgoden gunstig te stemmen. Dijsselbloem moet immers ook aan zijn toekomstige carrière in de financiële sekte denken.

De Hashtag: #IPOABNAmroNO

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by kirberich cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8638369930 0eb2f961ba snelweg

Controlestaat, weg privacy: Belastingdienst mag politiefoto’s gebruiken voor controle

16632344996 44d550a340 monsanto

Zie hoe een Monsanto lobbyist beweert “onkruidverdelger is veilig” maar toen hij een glas kreeg aangeboden zei hij “Ik ben niet stom”