in ,

De duistere kant van het WWF: Natuurgroep ‘verkoopt ziel’ aan corporaties

Het Wereld Natuur Fonds, de organisatie die zich inzet voor bescherming van de natuur, wordt beschuldigd van het ‘verkopen van zijn ziel' aan machtige corporaties die de natuur vernietigen en het WNF gebruiken voor ‘greenwashing'.

De beschuldigingen worden gedaan in een boek dat tot voor kort verboden was in Groot-Brittannië. ‘The Silence of the Pandas' werd in een bestseller. Vanwege een aantal rechterlijke bevelen en rechtszaken is het boek nu pas uitgekomen in het Engels. Het boek Pandaleaks: The Dark Side of the WWF is vanaf volgende week te koop.

De moederorganisatie WWF, die zetelt in , heeft volgens auteur Wilfried Huismann miljoenen 's gekregen van grote corporaties als Coca-Cola, Shell, , HSBC, Cargill, BP, Alcoa en Marine Harvest. De bedrijven hebben allen geprofiteerd van het groene imago van het WWF, terwijl ze op dezelfde voet doorgingen.

“Aan de ene kant beschermt het WWF het bos, maar aan de andere kant helpt het corporaties de hand te leggen op stukken grond die voorheen niet binnen hun bereik lagen. Het WWF doet net alsof inheemse bevolkingsgroepen vrijwillig naar een andere plek gaan,” zegt Huismann. Het WWF werd vaak beschuldigd van medeplichtigheid aan het verdrijven van inheemse groepen uit bossen in India en .

In het boek wordt ook gesteld dat het WWF, dat in 1961 is opgezet door prins Philip en prins Bernhard, leiding geeft aan de 1001 Club, een stichting die bestaat uit enkele van de rijkste mensen ter wereld, wiens namen geheim worden gehouden.

Lees verder via NineForNews.nl.

 

Foto via Stéfan


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De VN algemene vergadering speech waarvan ze niet willen dat je het ziet: Argentinië president Cristina Fernandez

WiFi maakt bomen niet ziek, maar eigenlijk toch wel