in

De EU wil Zwitserland onderwerpen aan de Brusselse jurisdictie

De verlangt van dat het land het Europees Gerechtshof als hoogste juridische instantie erkent. Dat is de prijs voor een toetreding tot de EU-binnenmarkt. Maar het land verzet zich hiertegen. Het wil niet betutteld worden.

Ook op het terrein van bilaterale betrekkingen dient Brussel toonaangevend te worden. Om het effect van verdragen te garanderen, dient Zwitserland m.b.t. tot het zich houden aan deze verdragen gecontroleerd te worden. Als het land verdragsbreuk begaat, zal er sprake zijn van door de EU bepaalde sancties. De is rechtstreeks verantwoordelijk voor deze controle.

Maar al deze eisen treden alleen in werking wanneer het land daadwerkelijk toetreedt tot de EU-binnenmarkt. De onderhandelingspositie van de Alpenrepubliek is zwakker dan die van de EU. Het land voelt zich betuttelt. Maar het heeft in het verleden zelf steeds opnieuw aanklachten bij het Europees Gerechtshof ingediend en hiervan geprofiteerd. De vonnissen van de EU-rechters werden alleen gewaardeerd als deze uitvielen in het voordeel van Zwitserland.

via E.J. Bron.

Photo by Martijn Russchen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokkenvirus uit de jaren 50 gevonden in kartonnen doos in VS

Aantal meldingen over misstanden in de zorg verdubbeld