in

De experts willen hoofdpijn en vermoeidheid ook tot coronasymptomen rekenen

49922978593 602749626e corona test
Photo by The National Guard

Als vermoeidheid en hoofdpijn worden opgenomen in de lijst met klachten op basis waarvan je een coronatest kunt ondergaan, kunnen mogelijk meer besmettingen opgespoord worden.

Dat stellen Britse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Infection, waar de Volkskrant vrijdag over schrijft.

Door de uitbreiding van de lijst met klachten kunnen mogelijk duizenden milde gevallen extra in beeld komen, waardoor de gezondheidsautoriteiten volgens de onderzoekers 92 procent van alle gevallen kunnen ontdekken.

Met de toevoeging van diarree als klacht loopt dit percentage op tot 96 procent, stellen de onderzoekers in hun analyse.

Op basis van de gebruikelijke klachten – waaronder benauwdheid, geur- en smaakverlies, hoesten en koorts – komen de autoriteiten 69 procent van alle gevallen op het spoor.

Lees verder bij de bron:  NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
euro 1562050758

Miljoenenaanbesteding GGD van test- en vaccinatielijnen rammelt aan alle kanten, burgers de dupe

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de hand 610x410

Meer wanbetalers: 7 miljard euro extra leningen op rand prullenbak