in

De gefuseerde megazorgverzekeraars verzetten zich tegen ziekenhuisfusies

2571049758 57a1a4f6ac fubar1

Zorgverzekeraars klagen bij de kartelautoriteit dat ziekenhuizen door recente fusies zo groot worden, dat ze ongestraft de prijzen kunnen opdrijven. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. De klinieken zijn door de aanhoudende fusiegolf zo belangrijk geworden dat ze niet in de steek gelaten kunnen worden, wat de reden van hun problemen ook is.

Het fusieproces verloopt zo snel dat zorgverzekeraars zich inmiddels tot de toezichthouders wenden met de klacht dat ziekenhuizen te groot worden, een klacht die ook bekend is over de verzekeraars zelf. De verzekeraars vrezen voor oneerlijke concurrentie.

De ziekenhuizen zijn volgens de zorgverzekeraar inmiddels zo groot dat de verzekeraar zich niet kan permitteren géén contract af te sluiten met het gebundelde ziekenhuis:

“De fusies van ziekenhuizen komen voort uit angst voor de macht van zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars zijn te groot en nu worden ziekenhuizen ook te groot.”

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via CONSTRUCTIVE DESTRUCTION

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PlaatjeBij15MiljoenSlimmeMeters1

Het begint… de grootschalige uitrol van miljoenen slimme meters

screenshot 3811

WTF!?: Hans van Baalen verkiezingswaarnemer in Oekraïne