in ,

De politie wil alles weten, voor jouw veiligheid met landelijke sensoren

16491078087 036e32f139 politie privacy e1427137922328

Intern visiedocument schetst landelijk dekkend netwerk van sensoren

De wil een landelijk dekkend netwerk van sensoren optuigen. Of je nu online een rugzak en hogedrukpan bestelt, op de snelweg iets langer dan nodig links blijft rijden of rent om de laatste trein te halen, het moet allemaal waargenomen gaan worden. Met het netwerk moet de politie uiteindelijk kunnen “proactief acteren”. Straks beslist het systeem over het lot van het individu.

De vis die je in het schap van de vindt, is gevangen uit een school vissen in de zee die door vissers gelokaliseerd werd met een radar. Als je de vis afrekent wordt verpakking samen met je andere boodschappen, gescand. Betalen doe je met je betaalpas. En toen je de auto parkeerde, heb je het kenteken van je auto in de automaat moeten intikken. Allemaal waarnemingen. En de systemen die die waarnemingen doen worden sensoren genoemd.

Ook de politie vindt de enorme groei aan sensoren in onze maatschappij interessant, blijkt uit een gelekt visiedocument.1 Het gebruik ervan maakt “dat het menselijke waarnemingsvermogen (en zoekvermogen) gericht wordt ondersteund met behulp van .” Op korte termijn wil de politie de sensoren inzetten om je te kunnen identificeren, om te bepalen wie je vergezelt of wat je bij je hebt (“onderkennen van relaties”), herkennen wat je doet (“herkennen van gedragingen”) en het onderscheppen van communicatie.

Door de inzet van sensoren “is de politie in toenemende mate in staat om geautomatiseerd (complexere) waarnemingen te verrichten”. De politie kan de waarnemingen gebruiken om bij een controle alleen de onverzekerde automobilisten langs de kant te zetten. Maar gegevens over een langere tijd kunnen gebruikt worden om “geautomatiseerd hotshots te benoemen”, waarop gericht een actie gepland kan worden. De politie ziet ook mogelijkheden om “gebeurtenissen in de nabije toekomst te voorspellen” om “proactief te acteren”. De strafbare feiten voorkomen voordat ze worden gepleegd. Je weet wel, dat wat Tom Cruise bijna opbrak.

De politie wil nu dus een landelijk dekkend netwerk van sensoren. Dat wil ze bereiken door de netwerken van sensoren aan elkaar te koppelen. Dat zal dan vooral gaan om de netwerken van private bedrijven, waaruit de waarnemingen naar de politie moeten gaan vloeien. “De vraag is niet of [die twee] gekoppeld moeten worden, maar hoe.” Natuurlijk moeten ook de netwerken met sensoren van andere overheidsdiensten gekoppeld worden. Daar waar het juridisch te gevoelig ligt om netwerken structureel te koppelen, moeten gegevens op incidentbasis worden uitgewisseld.

Lees verder via Freedom Inc.

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
c0021419c7316f06 640 ziekte

Blijf weg uit ziekenhuizen voor uw eigen gezondheid

218312083 1196549521 office chaos

Oplossing pgb-chaos gaat nog maanden duren