De stemmen van de niet-stemmers worden misbruikt

Uitgerekend: wij leven in een schijndemocratie!

Bovenstaande lijkt misschien extreem, maar met het oog op onze huidige desastreuze economische situatie in ons land, is dit zeker geen fictie!

Een echte democratie is de volksvertegenwoordiging een weerspiegeling van het volk. Het HELE volk.

Als 10 procent van het volk vvd stemt, dient tien procent van de volksvertegenwoordigende zetels bezet te worden: door vvd-ers. Maar zo werkt het niet in ons land.
In ons land, zijn namelijk veel niet-stemmers. Wiens stemmen direct worden verdonkermaand: door de wel-stemmers.

Neem nu de uitslag van de provinciale statenverkiezing van 2011.

De opkomst was 55.97 procent. Dat betekent dat 44.03 procent NIET stemde. Zij worden echter niet vertegenwoordigt met een weerspiegeling in het aantal bezette (in hun geval NIET-bezette) zetels.

Er zijn 566 zetels te verdelen in de diverse provincies. 55.97 procent daarvan zou bezet moeten worden door leden van de desbetreffende partijen (=317): en 44.03 procent van die zetels (=249) zouden: LEEG moeten blijven.

De verkozen provincialestatenleden kiezen vervolgens de 1e kamer. Daarbij word gewogen hoeveel inwoners een provincie heeft, en gedeeld door het aantal provincialestaten-leden dat die provincie levert. Daarover geen klachten.

Het probleem zit hem in de kiesdeler. Er zijn 75 zetels te verdelen.
Je zou dus zeggen dat voor elke zetel er 1/75e deel van de stemgerechtigden nodig is.Maar weer worden de niet-stemmers genaaid.
Er is namelijk per zetel niet 1/75e van de stemgerechtigden nodig, maar 1/75e van de OPGEKOMEN stemgerechtigden, en DAT noemt men dan ineens de ‘kiesdeler’.

Zo kan het dus voorkomen dat 55.97 procent van de kiezers 100 procent van de volksvertegenwoordigende zetels ‘bezet’. Iets meer dan de helft van die opgekomen kiezers, 28 procent van het aantal stemgerechtigden, kan zo een meerderheid ‘faken’, die er in werkelijkheid VOLSTREKT NIET IS.

Als de opkomst 55.97 procent is, zouden er van de 75 zetels slechts 42 bezet moeten zijn, en 33 zetels zouden LEEG moeten blijven: om daarmee een werkelijke, getrouwe afspiegeling te zijn van de wil, de keuze, van het volk. Alleen als van die 42 wel bezette zetels er 38 (de helft van 75, afgerond naar boven) het met elkaar eens zijn: is er sprake van een meerderheid in de 1e kamer, en kan een wet van de 2ekamer door hen ‘goedgekeurd’ worden.

IN EEN ECHTE DEMOCRATIE, THAT IS.
Want zoals het nu is, kan met met 28 procent van de kiesgerechtigden achter zich DOEN, alsof men 50+procent van de het volk achter zich heeft staan! En heeft men maar 21 WARE 1e kamerzetels nodig, om (met de gestolen zetels van de niet-stemmers erbij) een ‘meerderheid’ te FAKEN.

Hetzelfde verhaal gaat op voor de tweede kamer verkiezingen: de welstemmers doen net of de niet-stemmers niet bestaan. Alsof de helft plus een van de welstemmers een meerderheid van het volk vertegenwoordigen: terwijl ze dat NIET doen.

www.vrijechroniqueurs.nl/uitgerekend-wij-leven-in-een-schijndemocratie/

Lees verder via eunmask.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Geer schreef:

  Je bent een rund als je op JA stemt.
  Bij JA ga je dat direct merken aan je inkomsten
  .
  €32 miljard wordt bij JA direct over geboekt [van totaal €97 miljard]
  Dit vertellen onze staatsbestuurders u niet

 2. anoniem schreef:

  Nee . stemmen als je dit land wilt behouden

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: