in , , , , ,

De strijd is begonnen, gaat de EU zijn ware aard laten zien met Brexit?

daniel_diaz_bardillo / Pixabay

In Groot Brittannië ligt de Conservatieve Partij (de Tories) in stukken. Het jaren lang liegen en bedriegen gaat zich nu wreken. Theresa May’s Brexit Deal wordt door zowel Links als Rechts afgewezen. De ene na de andere ‘belangrijke’ Tory verlaat het zinkende schip. Nieuwe verkiezingen lijkt onvermijdelijk, maar May zal er alles aan doen om haar positie te behouden en zonder meerderheid door regeren..

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een uittocht van ministers. Ook proberen eurosceptici binnen haar eigen partij Conservatieve Partij om de premier af te zetten. De politieke crisis wordt veroorzaakt door onvrede over het principeakkoord over de Brexit.

May had woensdagavond nog bekendgemaakt dat haar kabinet het conceptakkoord met Brussel steunde. Toen lekte al snel uit dat ook binnen de ministersploeg sprake was van grote verdeeldheid. Minder dan een dag later stapten meerdere bewindslieden op, onder wie ministers Dominic Raab (Brexitzaken) en Esther McVey (Arbeid en Pensioenen).

Binnen de partij van May, die sowieso geen meerderheid heeft in het parlement, bestaat al langer onenigheid over de wenselijke Brexitkoers. Er stapten al eerder ministers op, onder wie de voorganger van Raab, David Davis, en minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Zij worden genoemd als mogelijke opvolgers van May, als zij wordt gedwongen tot aftreden.

De prominente Brexit-hardliner Jacob Rees-Mogg concludeerde na een debat in het lagerhuis dat May al binnen enkele weken opzij kan worden geschoven. Hij zegde per brief het vertrouwen in zijn politiek leider op en zei dat de voorlopige Brexit-deal ,,erger is dan verwacht”.

Rees-Mogg vindt dat de premier iemand moet zijn die gelooft in de Brexit. Om het leiderschap van May te kunnen aanvechten, moeten nog 47 partijgenoten zijn voorbeeld volgen. Meerdere parlementariërs zouden dat inmiddels al hebben gedaan. Om de premier daadwerkelijk te kunnen afzetten, moeten uiteindelijk minstens 158 van de 315 conservatieve parlementariërs tegen haar stemmen.

May verdedigde het voorlopige Brexit-akkoord ondertussen in het parlement. ,,De keus is helder: we kunnen kiezen voor een vertrek zonder akkoord, we kunnen riskeren dat er helemaal geen Brexit komt en we kunnen er voor kiezen ons te verenigen en het beste akkoord te steunen dat onderhandeld kan worden”, zei de premier. (via europa-nu)

Sinds vorig jaar november hebben niet minder dan zeventien Britse ministers ontslag genomen.

Brexit deal totaal verraad van democratie en Britse volk

Farage verklaarde ‘ongelooflijk woedend’ te zijn over de door May gesloten deal. ‘Dit is afschuwelijk! We hebben ermee ingestemd de EU tussen de € 45 en € 68 miljard te geven en dat we de komende jaren deel blijven uitmaken van de douane unie, wat betekent dat alle wetten en regels over ieder aspect van onze industrie en het bedrijfsleven door Europa worden gemaakt, zowel de oude als de nieuwe. We gaan ermee akkoord dat we gedurende die tijd geen enkele zeggenschap over die regels hebben, zelfs als die zeer nadelig zijn voor de Britse industrie.’

‘We blijven in het Europese keurslijf’

Volgens de deal wordt de overgangsperiode voor het Verenigd Koninkrijk verlengd tot ’31 december 20XX’. Tot minimaal 2030 betekent dit dat de Britten de facto gewoon lid blijven van de EU, de grenzen open blijven, en Londen vrijwel geen enkele nationale soevereiniteit van Brussel terug krijgt – en daar was het de voorstanders van Brexit juist om te doen.

Mays deal houdt ons in dit keurslijf, wat betekent dat wij niet onze eigen wetten maken, en we ook niet onze eigen handelsovereenkomsten met de VS of anderen mogen sluiten. We zullen niet in staat zijn om ook maar enig concurrentievoordeel te behalen. En o ja, dat vergat ik bijna: open grenzen en vrij verkeer (van met name migranten) zullen ook gewoon blijven. Maar we krijgen niet het recht terug om in onze eigen wateren te vissen.”

‘Ergste deal in de geschiedenis’

‘Ik waarschuw al een tijdje dat het grote Brexit verraad is begonnen, maar nu kan ik zeggen dat dit verraad vanaf deze morgen compleet is… Het is de ergste deal in de geschiedenis.’ Twee derde van het Britse kabinet ‘stemde om in de EU te blijven, en gelooft daar nog steeds in. Dat is het hele punt. Brexit was de overwinning van de gewone man… Maar het probleem is dat de dag na het referendum precies die mensen waar ik 25 jaar tegen gevochten heb nog steeds de dienst uitmaakten, en daarom ligt er nu dit op tafel… Het is een bijzonder trieste dag.’

‘Wat er met Brexit, Trump en de Italiaanse regering is gebeurd heeft de EU, het epicentrum van het globalistische project, in paniek gebracht. Ze gaan daarom op volle kracht voor een Europees leger, een verenigde staat, en de uitroeiing van de natiestaten en de democratie. De strijd is nu echt begonnen.’

‘Stem van de Britten verraden’

De bekende conservatieve journalist-analist James Delingpole is dezelfde mening toegedaan. ‘De nepoorlog is voorbij, de echte strijd om Brexit is begonnen.’ Net als Farage waarschuwde Delingpole al van meet af aan dat de Britse regering de stem van het volk zou gaan verraden. In de deal die nu op tafel ligt ziet hij zijn gelijk bevestigd.

Opnieuw totale minachting Brussel voor het gewone volk

De eurocraten hebben andermaal hun totale minachting voor de democratie en wil van het volk onderstreept. In 1991 stemde 51,7% van de Denen tegen het verdrag van Maastricht, waarna er gewoon een nieuw referendum werd georganiseerd. In 2001 stemden de Ieren tegen het verdrag van Nice. Ook dat werd niet geaccepteerd, dus moesten ze opnieuw naar de stembus.

De Fransen en Nederlanders stemden in 2005 tegen een EU grondwet, maar hun stem werd genegeerd doordat later het Verdrag van Lissabon er zonder hun instemming door werd gedrukt.

‘May was nooit van plan om Brexit door te voeren’

‘Of Theresa May nu wel of niet een motie van wantrouwen overleeft en wordt verwijderd als premier valt nog te bezien, maar ze is in ieder geval op één gebied gedeeltelijk succesvol geweest, namelijk in het uitvoeren van de bevelen van de globalisten in Brussel en het verraden van haar eigen land,’ concludeert Paul Joseph Watson. ‘Laten we het gewoon toegeven: May is nooit van plan geweest de uitslag van het referendum te eerbiedigen. Brexit was vanaf het eerste begin bedoeld om te falen.’. (via Xandernieuws)


Zoals ik in het verre verleden toen de Brexit net ter sprake kwam geschreven heb, zal het niet gaan gebeuren. EU zal never nooit niet toestaan dat een natiestaat(land) eruit stapt, dit past niet in het plaatje die “The Powers That Be” voor ogen hebben.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ec30b10820f11c3e81584d04ee44408be273e4dd10b0194091f4 640 privacy

“Belastingontduiking door de gewone man”: stichting Museumkaart moet privégegevens aan Belastingdienst geven

298264580 df38aea523 google evil1

De honger naar data is niet te stillen: Google gaat innig samenwerken met Britse nationale zorgsysteem(EPD)