in ,

Is er een scheur geopend in het magnetisch veld van de aarde?!

Geen zonnevlekken. Geen zonnevlammen. Geen windvlaag van zonnewind. Kortom, er was geen reden om een ​​uitbarsting van aurora’s te verwachten op 17 februari …

Zowel de als de aarde hebben magnetische velden, hoewel de zon niet beperkt is tot de directe omgeving van de ster – zonnewind voert het door het hele zonnestelsel.

Zoals de uitstekende Dr. Tony Phillips op spaceweather.com uitlegt, noemen we onder de planeten het magnetische veld van de zon het ‘interplanetaire magnetische veld’ of ‘’. Omdat de zon roteert (eenmaal per 27 dagen), heeft het IMF een spiraalvorm, de ” Parker-spiraal ” genoemd naar de wetenschapper die het voor het eerst heeft beschreven.

Het magnetische veld van de aarde daarentegen vormt een defensieve bubbel rond onze planeet, de magnetosfeer genaamd, die gedeeltelijk bestaat om de windvlagen van de zon af te buigen. Het magnetische veld van de aarde en het IMF komen tijdens de magnetopauze in contact; een plaats waar de magnetosfeer de zonnewind ontmoet.

Het magnetische veld van de aarde wijst naar het noorden op de magnetopauze. Als het IMF naar het zuiden wijst – een voorwaarde dat wetenschappers ‘zuidwaarts B z ‘ noemen – dan kan het IMF het magnetische veld van de aarde op het contactpunt gedeeltelijk opheffen.

“Wanneer Bz  zuidelijk is, dat wil zeggen, tegenover het magnetische veld van de aarde, verbinden de twee velden elkaar”, legt Christopher Russell, professor in de geofysica en ruimtefysica aan de UCLA uit. “Je kunt dan een veldlijn van de aarde direct in de zonnewind volgen” – of van de zonnewind naar de aarde.

Naar het zuiden gerichte Bz opent een deur waardoor energie van de zonnewind de atmosfeer van de aarde kan bereiken – het evenement luidt vaak wijdverbreide aurora’s in, veroorzaakt door zonnewindvlagen of coronale massa-ejecties (CME’s) die in staat zijn om energie in onze planeet te injecteren magnetosfeer.

Een zuidelijke Bz verklaart de shock-auroras waargenomen op 17 februari, maar slechts gedeeltelijk, omdat er geen zonnewind en zeker geen CME was.

“Verrassing auroras toeslaan!” roept Alexander Kuznetsov, de Finse fotograaf achter het vastleggen van de tentoonstelling van maandag in Kilpisjärvi, Lapland.

“Op een gegeven moment werden ze roze en bewogen heel snel!

“Ik zag ook een snelle corona boven me uitkomen, die me aan een engel herinnerde.

“Toen ik voor het eerst naar buiten ging, verwachtte ik niet veel omdat de windsnelheid van de zon relatief laag was, dus nam ik mijn sneeuwschoenen niet mee”, zei Kuznetsov. “Toen begon de show. Momenteel ligt er meer dan een meter sneeuw in Kilpisjärvi, dus ik moest door wat besneeuwd terrein kruipen om de beste uitkijkplaats te bereiken. ”

Geen zonnevlekken. Geen zonnevlammen. Geen windvlaag van zonnewind.

Dus waar kwamen deze aurora’s precies vandaan? 

Eén: zoals hierboven aangehaald, een barst opende in het magnetische veld van de aarde (dat wil zeggen, “ Bz naar het zuiden gekanteld”) waardoor zonnewind naar binnen kon stromen en het display van brandstof kon voorzien.

Twee: het magnetische veld van de aarde neemt af in lijn met een Grand Solar Minimum en een Magnetic Pole Shift. Deze twee onafhankelijk van elkaar voorkomende factoren verminderen de magnetische veldsterkte van de aarde drastisch, waarvan de belangrijkste opschietingen zijn: a) een instroom van atmosferische kosmische stralen die betekent verhoogde wolkkernvorming en een verwarming van de muonen in siliciumrijk magma dat grootschalige vulkanische triggers veroorzaakt uitbarstingen; en b) uitbarstingen van de zon met een veel grotere impact hier op aarde, wat betekent dat zelfs kleine ‘niet-gebeurtenissen’ zoals 17 februari verrassend dramatische resultaten kunnen opleveren.

Bovendien leidt a) tot wereldwijde koeling , terwijl b) problemen voor het elektriciteitsnet betekent.

probeert het aankomende Grand Solar Minimum te schilderen   als een kans voor ruimtemissies, “het verbeterde vermogen om dergelijke te doen over ruimteweer is goed nieuws voor missieplanners die menselijke exploratiemissies kunnen plannen tijdens periodes van lagere straling.”

Dit is echter absurd en dient als nog een ander voorbeeld van verduistering door de en halve waarheden.

NASA voorspelt effectief een terugkeer naar het  Dalton Minimum (1790-1830),  maar noemt geen brutale kou, oogstverlies, hongersnood, oorlog en krachtige vulkaanuitbarstingen die ermee samenhangen. Ze waarschuwen ook niet voor de wijdverspreide vernietiging die een grote zonnevlam (of CME) zal veroorzaken voor ons moderne elektriciteitsnet, gezien het feit dat onze schilden niet werken …

Lees verder bij de bron: Electroverse.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belangrijk boodschap voor jongeren in Nederland(2): Help ons de uitrol van 5G te stoppen!

RIVM sceptisch: ‘Kinderopvang wordt niet per se veiliger bij weigeren niet-gevaccineerde kinderen’