in ,

De uitbarsting van IJsland zou het begin kunnen zijn van een vulkanische periode die een paar eeuwen duurt

person in black jacket and white cap standing on snow covered ground during daytime

Interessant artikel in de Iceland Monitor over eruptieve fasen op IJsland. Wat me opviel, was het feit dat het rond 1300 regelde, wat Wiki zo rond het begin van de kleine ijstijd heeft.

“Als er een uitbarsting plaatsvindt, zou dat waarschijnlijk het begin zijn van zo’n [vulkanische] periode – die een paar eeuwen duurt (nadruk toegevoegd), geloof ik”, zegt Magnús Á. Sigurgeirsson, geoloog bij ÍSOR Iceland GeoSurvey – een advies- en onderzoeksinstituut op het gebied van geothermische wetenschappen en gebruik.

Onderzoek toont aan dat tijdens het laatste deel van het Holoceen – een term die wordt gebruikt om een ​​periode te beschrijven die ongeveer 11.700 jaar geleden begon – de vulkanische systemen op het schiereiland Reykjanes elke 900 tot 1100 jaar zijn uitgebarsten. Over het eerste deel van het Holoceen is minder bekend.

Elke uitbarstingsperiode lijkt ongeveer 500 jaar te hebben geduurd, en gedurende die tijd lijken de meeste vulkanische systemen actief te zijn geweest, zij het over het algemeen niet tegelijkertijd. De vulkanische activiteit wordt gekenmerkt door uitbarstingen die elk enkele decennia duren.

Lava vloeit voort uit vulkanische kloven die wel 12 km lang kunnen zijn.
https://icelandmonitor.mbl.is/news/news/2021/03/05/could_volcanic_period_be_ahead/

Het is conventioneel gedefinieerd als een periode die zich uitstrekt van de 16e tot de 19e eeuw, maar sommige experts geven de voorkeur aan een alternatieve tijdspanne van ongeveer 1300 tot ongeveer 1850.

Het NASA Earth Observatory merkt drie bijzonder koude intervallen op: een die begint omstreeks 1650, een andere omstreeks 1770 en de laatste in 1850, allemaal gescheiden door intervallen van lichte opwarming.
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age

Het optreden van een lichte opwarming is vaag analoog aan veel van wat we vandaag zien.

De Middeleeuwse Warme Periode (MWP), ook bekend als het Middeleeuwse Klimaat Optimum, of Middeleeuwse Klimaatafwijking, was een tijd van warm klimaat in de Noord-Atlantische regio die duurde van ca. 950 tot c. 1250. Waarschijnlijk had het te maken met opwarming elders, terwijl sommige andere regio’s kouder waren, zoals de tropische Stille Oceaan.

Er is berekend dat de gemiddelde temperatuur op aarde vergelijkbaar is met de opwarming van het begin van de 20e eeuw. Mogelijke oorzaken van de middeleeuwse warme periode zijn onder meer verhoogde zonneactiviteit, verminderde vulkanische activiteit en veranderingen in de oceaancirculatie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Medieval_Warm_Period

Zoals we kunnen zien, had deze middeleeuwse periode misschien kunnen eindigen in zoiets als een onderbreking van de opwarming van de Globull gedurende 18 jaar voordat de wereld een beetje kouder werd. Over de artikelen heen kan men op sommige plekken ook afwijkingen zien van warmer / kouder dan op andere.

De geschiedenis heeft echter bewezen wat de groene terroristen weigeren te accepteren dat men het klimaat meet aan de hand van trends van decennia, eeuwen en geologische tijdperken. GEEN weerberichten van vorige week.

Dit artikel gaat dieper in op de data van vorige vulkanische perioden:
https://icelandmonitor.mbl.is/news/news/2021/03/05/could_volcanic_period_be_ahead/

Lees verder bij de bron: Ice Age Now

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
computer says no syri algoritme

Agenda 2030: Staat ondergang van de Belastingdienst symbool voor de onmenselijke maat?

its just a mask

Amerika laat zien: mondkapjesplicht is totaal zinloos