in ,

De ware reden waarom Facebook ons dwingt om Messenger te downloaden

bc6cc815add4435fec258103 640 facebook1

Veel mensen gebruiken Facebook om te chatten met hun vrienden. Maar de chatfunctie in de Facebook-applicatie voor mobiele apparaten zal nog dit jaar verdwijnen. In plaats daarvan worden we ‘verplicht’ om Facebook Messenger te downloaden – een aparte applicatie die ‘sneller is en meer opties heeft dan de gewone chat’, zegt Facebook.

Om een massale exodus van Facebookgebruikers te voorkomen – bijvoorbeeld omdat men genoeg krijgt van de nieuwsfeed en daarom het medium verlaat – besloot Facebook de verschillende mogelijkheden van elkaar los te koppelen. “We gaan de grote blauwe app ‘ontbundelen’”, zei Zuckerberg in april van dit jaar.

Daarbij is ook de Messenger-app een prachtig middel om alles over je te weten te komen. Wat Facebook precies van je weet? De nieuwe, ‘verplichte’ applicatie heeft volgens de Google Play Store toegang tot:

1. De identiteit van gebruikers middels de accounts op hun apparaten;
2. De contacten en agenda van gebruikers, die door Facebook gelezen kunnen worden;
3. De (geschatte en precieze) locatie van gebruikers;
4. Sms’en en mms’en van gebruikers (die door Facebook gelezen, bewerkt, ontvangen en verzonden kunnen worden);
5. De gesprekkenlijst en telefoonnummers van gebruikers;
6. Foto’s en andere media van gebruikers (zo is er testtoegang tot beveiligde opslag en kan de inhoud van de USB-opslag van gebruikers door Facebook aangepast of verwijderd worden);
7. De camera en microfoon van gebruikers (waarmee Facebook foto’s en video’s kan maken en audio kan opnemen);
8. Informatie over wifi-verbindingen van gebruikers;
9. Informatie over apparaat-ID en oproepen (Facebook kan de telefoonstatus en –identiteit lezen);
10. Voor het overige kan Facebook ook: internetgegevens ontvangen, bestanden downloaden zonder melding en ze uitvoeren bij het opstarten, voorkomen dat apparaten overschakelen naar de slaapmodus, netwerkverbindingen weergeven, snelkoppelingen installeren, audio-instellingen wijzigen, Google-serviceconfiguratie lezen, andere apps weergeven, toegang krijgen tot het netwerk, synchronisatie-instellingen lezen, trillingen beheren en de netwerkverbinding wijzigen.

Kortom: Facebook weet alles. Is dat een reden om de komende maanden niet over te stappen op Facebook Messenger? Wel, dat is aan u. De toegang die de applicatie heeft tot uw gegevens verschilt niet veel met de toegang die Facebook zelf heeft tot uw gegevens. Het is en blijft Facebook namelijk – ze weten alles van u.

via HP/De Tijd.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8379142555 d82ec0ea68 gemeente bord1

Met een beetje pech kent de hele buurt straks uw zorg- en medisch dossier

8c5f5474d0582ff44cdd86b0 640 baby1

WOW het gaat nu echt los: Verkrachte vrouw in Ierland gedwongen tot keizersnede nadat abortus is geweigerd