in , , ,

De wetteloosheid die “Corona” meebrengt: Overheid kan niets doen tegen bedrijven die vaccinatiebewijs of coronapas eisen

waanzin 1555673363
geralt / Pixabay

Volgens de woordvoerder moeten “werkgevers en werknemers er samen uit komen”. “Als dat niet lukt, kan een ontevreden werknemer nog altijd naar de stappen”, klinkt het bij NU.nl.

Niettemin liet de woordvoerder in een eerdere schriftelijke reactie weten dat het niet toegestaan is voor bedrijven om van hun personeel een vaccinatiebewijs te eisen.

“Vaccineren verplichten mag niet.”

“Een werkgever mag in sommige gevallen wel in samenspraak met de werknemer afspreken om thuis te werken of beschermingsmiddelen te dragen. Maar verdere consequenties verbinden aan het feit of iemand wel of niet gevaccineerd is, mag niet”, staat in de mededeling.

Het is juridisch gezien voorlopig verboden in om te eisen dat werknemers hun vaccinatiestatus bekendmaken. Een werkgever mag ernaar vragen, maar werknemers zijn niet verplicht om daarop te antwoorden.

Van iemand verlangen dat hij incheckt met zijn coronapas voordat hij begint met werken, is dus zeker verboden.

De zit in deze situatie echter tussen twee vuren. Er staat namelijk niets in de wet over vaccinatiebewijzen tonen ….

Lees verder bij de bron: De Ondernemer

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blue and black mask illustration

En het was een complot!? Duizenden meldingen over menstruatiestoornissen na coronavaccin, maar ook ongevaccineerden merken iets 

global warming cooling change hoax

Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom: een periode met flinke kou in Europa