in ,

Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom: een periode met flinke kou in Europa

global warming cooling change

Op 8 november 2020 schreven we in ons artikel ‘Global Cooling: Tikkende tijdbom kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken’ over de aanstaande omkering van de Beaufort Gyre, een enorme circulerende waterstroom in de Noordelijke IJszee.

De tijdelijke omkering van deze stroom is iedere 5 tot 7 jaar normaal, maar nu heeft dit fenomeen al zo’n 17 jaar niet plaatsgevonden. Een studie in Nature Climate Change bevestigt nu de signalen dat de omkering aanstaande lijkt.

Dit betekent dat een gigantische hoeveelheid ijskoud water in de Atlantische Oceaan terecht kan komen, waardoor de warme golfstroom naar Europa dreigt stil te vallen.

Dit zal in zeer korte tijd een periode met extreme kou inluiden, die samen met het reeds begonnen nieuwe zonne minimum met Global Cooling zelfs een nieuwe IJstijd kan inluiden.

‘Dit heeft niets te maken met CO2/Global Warming’

Volgens de op 5 augustus gepubliceerde studie zijn er steeds meer waarschuwingssignalen dat de cruciale Atlantic Meridional Overturning Circulation (AMOC), de golfstroom die verantwoordelijk is voor het transport van warm water naar het noorden van de Atlantische Oceaan en Europa, gaat stilvallen.

Het Potsdam Institute for Climate Impact Research bevestigde onmiddellijk dat de golfstroom ‘een kritieke drempel’ lijkt te naderen.

‘Dat heeft niets met u te maken, niets met Global Warming,’ luidt het commentaar op het Oppenheimer Ranch Project (ORP) YouTube kanaal. ‘Maar alles met de Beaufort Gyre.’ Deze enorme ronddraaiende waterstroom in de Noordelijke IJszee ‘heeft vele malen meer invloed op het klimaat en zee-ijs dan alles wat mensen in de atmosfeer kunnen pompen.’

De Beaufort Gyre bepaalt al millennia de hoeveelheid zee-ijs en het klimaat in het noorden, vooral in Europa.

‘Recent is er iets veranderd. Het is niet iets dat Global Warming veroorzaakt. Feitelijk dreigt er een nieuwe IJstijd.’ Normaal gesproken draait de Beaufort Gyre gemiddeld iedere 5,4 jaar tijdelijk om, waardoor er ijswater wordt vrijgegeven in de Atlantische Oceaan. Inmiddels heeft die omkering echter al ruim 17 jaar niet meer plaatsgevonden.

In de tussentijd heeft de hoeveelheid ijskoud (zoet) water – mede afkomstig van record hoeveelheden sneeuwval in Rusland en Noord Amerika – zich gigantisch opgehoopt (volgens een JGR Oceans studie was er tot 2018 al een toename van 6400 kubieke kilometer zoet water, 40% meer dan in de jaren ’70). ‘Wordt 2022 het jaar dat dit vrijkomt?’

beaufort gyre 02

Klimaatagenda negeert al jaren voorspelde afkoeling

De Yale School of Environment waarschuwde al in 2017 dat het klimaat in Europa fors zal afkoelen als de golfstroom stilvalt. ‘En dit is precies waar we nu getuige van zijn,’ vervolgt het ORP. ‘En bedenk dat zoet water sneller bevriest dan zout water.’

In de jaren ’60 en ’70 duwde de Beaufort Gyre al eens eerder grote hoeveelheden zoet water van de Noordelijke IJszee in de Atlantische Oceaan, wat onder meer enkele strenge winters veroorzaakte. In die jaren werd in de media en op scholen niet voor niets de komst van een nieuwe IJstijd aangekondigd.

‘De klimaatagenda (door ons de klimaat-vaccinatie sekte genoemd) negeert dit natuurlijk. Die wil enkel u en mij de schuld de geven van stijgende temperaturen. Die zijn er wel (waarover overigens ook sterk van mening verschild wordt, omdat er juist al jaren sprake zou zijn van afkoeling), maar (ruim) binnen de normale klimaatvariabelen. Niettemin stelt de A.A.A.S. (American Association for the Advancement of Science)…dat het zeeijs het klimaat op het Noordelijk Halfrond controleert.’

We ervaren de afgelopen eeuw een milder klimaat, wat onze beschaving heeft doen opbloeien. Maar die broodnodige milde warmte is er niet altijd geweest. Zo werden de Barbaren die in de 3e eeuw het Romeinse Rijk binnenvielen vooral gedreven door kou in het noorden.

In het bronstijdperk trokken noordelijke volken vanwege kou en daardoor mislukte oogsten het Midden Oosten en Noord Afrika binnen.

Dit bewijst dat klimaatverandering bestaat, maar natuurlijk is, en wordt voortgedreven door mechanismen die NIETS te maken hebben met u en ik, of met CO2. Wellicht zitten we nu op het kantelpunt.

Ze kunnen niet blijven volhouden dat extreem koude winters ook door CO2/Global Warming wordt veroorzaakt… Het stilvallen van de golfstroom heeft eveneens niets met ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
waanzin 1555673363

De wetteloosheid die “Corona” meebrengt: Overheid kan niets doen tegen bedrijven die vaccinatiebewijs of coronapas eisen

man with green and blue face paint

Bedrog kent geen grenzen, knotsgekke wereld: Pfizer gebruikt ingrediënten van Ivermectine (patent verlopen) voor ‘nieuwe’ covid-pil