in

Detailhandel Nederland vreest voor opmars credit card door nieuwe dienstverleners

Winkeliers vrezen voor een stijging van de kosten voor het betalingsverkeer als dienstverleners vanaf 2018 nieuwe betaalmogelijkheden introduceren die voor een winkelier veel duurder zijn dan het huidige pinnen. Dat zegt secretaris Michel van Bommel van Detailhandel .

De Payment Service Directive 2 (PSD2) geldt vanaf 2018 als de nieuwe Europese betaaldienstrichtlijn. Ook in Nederland. Met die richtlijn kunnen nieuwe diensten worden gelanceerd. Diensten die vaak zijn gebaseerd op creditcard-betalingen.

Winkeliers ergeren zich al jaren aan onnodige vergoedingen en onredelijke eisen die vastzitten aan het gebruik van de creditcard. Momenteel moeten winkeliers voor elke creditcardbetaling een vergoeding betalen die kan oplopen tot enkele procenten per aankoop. Deze tarieven liggen tot wel 20 keer hoger dan de tarieven van een pinbetaling.

In Nederland zijn er nog relatief weinig creditcard betalingen: 5,6 miljard omzet in 2016. Maar winkeliers vrezen dat de Apples, Googles, Facebooks en Paypals van deze wereld, al dan niet in digitale portemonnees en apps, de credit card verder in het zadel helpen. Dat zijn geen nieuwe  betaalmiddelen, maar gewoon een dure creditcard transactie in een nieuw jasje. Van Bommel: ‘Als we niet opletten, gaat door PSD2 de bewust efficiënt pinnende consument de tol betalen.'

Lees ook eens verder bij de Bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rechter: Besluit over gaswinning in Groningen moet opnieuw

70% Nederlanders zag inkomen sinds 2005 stagneren of dalen