in ,

Die Hennis toch, militairen mogen niet in uniform reizen, worden nu in vol ornaat gedropt in centrum Utrecht voor oefening

Terwijl krijgsmachtuniformen in de bus en trein taboe zijn vanwege terreurdreiging, stuurt vrijdag wel 200 onbewapend het drukke centrum van Utrecht in.

De in gevechtstenue opererende leden van het 1 Civiel en Militair Interactiecommando (Cimic) moeten vrijdag zelfs lukraak passanten op straat aanspreken teneinde informatie uit te wisselen. Defensie wil bij deze 'Oefening Borculo' zo natuurgetrouw mogelijk situaties in missiegebieden nabootsen.

‘Vol ornaat'

Vanwege bedreigingen vanuit jihadistische hoek zijn ettelijke militairen angstig voor deze training in de binnenstad. „Het is toch vreemd dat wij in vol ornaat tussen het publiek worden gedropt, terwijl de situatie even verderop zo onveilig wordt geacht dat we niet in uniform mogen reizen”, aldus reservisten onder de deelnemers.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Foto via Rob Hogeslag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo werkt TTIP in de praktijk

Emailstress: de 7 doodzonden, kortom stop met Email