in

Disney bestempelt Dombo, Peter Pan en de Muppet Show als ‘aanstootgevende inhoud’

turned-on flat screen television

Vijf seizoenen van ‘The Muppet Show’ verschenen op de Disney + streamingdienst op vrijdagavond, maar veel kijkers waren geschokt toen ze ontdekten dat een van hun jeugdfavorieten nu als ‘aanstootgevende inhoud’ wordt beschouwd.

Volgens een waarschuwing van Disney bevat de show ‘stereotypen’ en ‘mishandeling van mensen of culturen’.

“Dit programma bevat negatieve afbeeldingen en / of mishandeling van mensen of culturen. Deze stereotypen waren toen verkeerd en zijn nu ook fout ”, verklaarde de bedrijfsreus van ongeveer 300 miljard dollar.

“In plaats van deze inhoud te verwijderen, willen we de schadelijke impact ervan erkennen, ervan leren en een gesprek op gang brengen om samen een meer inclusieve toekomst te creëren.”

Er worden geen verwijzingen gemaakt naar wat specifiek Disney als aanstootgevend beschouwt over de inhoud van de show, hoewel het wel minderheden toont, waaronder Aziaten en mensen uit het Midden-Oosten, evenals een dakloos personage genaamd “Oscar the grouch” die in een vuilnisbak leeft .

In seizoen vijf treedt zanger Johnny Cash ook op voor een confederale vlag.

De waarschuwing “aanstootgevende inhoud” verschijnt ook voor de films “Aristocats”, “Dumbo”, “Peter Pan” en “Swiss Family Robinson” op de streamingdienst.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
flaw in climate change science

Oorlogje spelen in klimaatland

52e9d4444353a914ea898675c6203f78083edbed57577841702a7a 640 corona crisis

Wereldwijde Covid-19-gevallen zijn met 50% gedaald sinds de piek in januari