in , , ,

Dit is nou echt iets voor Nederland: Liquid Democracy

Leest en kijkt u dus even mee hieronder, en steek uw licht eens op over dit concept met in mijn beleving een enorm potentieel om de , politiek en bijbehorende besluitvorming een stuk beter en eerlijker te maken.

Wat is Liquid democracy?

Ik zou nu een artikel kunnen vullen met tekst en uitleg over wat liquid democracy nu eigenlijk is, maar zoals mijn grootvader altijd al zei, “ga nooit zelf doen, wat een ander veel beter kan,” en dus laat ik graag de Piraten Partij even aan het woord middels onderstaande verhelderende waarin klip en klaar uiteen wordt gezet wat dat liquid democracy nu precies is.

Daarna zullen u de voordelen van een dergelijk systeem ook meteen duidelijk zijn en dat in minder dan 4 minuten van uw kostbare tijd!

Indien u de tijd heeft genomen om bovenstaand filmpje even goed te bekijken, zult u ook ongetwijfeld zien hoe liquid democracy de stem terugbrengt bij het volk, terwijl datzelfde volk ook zelf bepaald of ze er gebruik van gaan maken, of ervoor kiezen op de ouderwetse manier van stemmen via een gemachtigde(Bijvoorbeeld een politieke partij) te laten doen.

Het geeft meer directe invloed, en keuze. In mijn beleving is dit concept een goede vervanger van het huidige systeem waarbij u om de 4 jaar de volgende plucheplakker aan het roer mag helpen om vervolgens 4 jaar lang uw mond te moeten houden als het gaat om besluitvorming, die u wel degelijk aangaat en raakt.

Lees de rest verder bij de Bron: Liquid Democracy


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De verkiezingen komen er weer aan, tijd voor een spoedcursus politicus

De week waarin het volk misleid werd over de verkiezingen, EU, EURO en de Surveillancestaat