in , ,

Dure zorg, Accountants slaan alarm: zorgsector is niet meer te controleren

Accountantsorganisatie NBA trekt aan de bel: de is zo ingewikkeld geworden dat de situatie onwerkbaar dreigt te worden en hoge kosten met zich meebrengt. ‘Wij zijn waarschijnlijk een van de weinigen die het de gehele financiering nog overzien.’

De complexiteit van de zorg is zo hoog opgelopen dat de mensen die de administratie moeten controleren het tijd vonden voor een flinke wake up call richting de en het ministerie van VWS. Vorige week maandag publiceerde de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) daarom een open brief aan de zorgsector.

‘De overgang van budgetfinanciering naar prestatiebekostiging heeft gezorgd voor een forse toename van de uitvoeringslasten voor zorginstellingen’, stellen de accountants vast. De open brief leest als een aanklacht tegen de overvloed aan regelgeving die onduidelijk, onwerkbaar of zelfs tegenstrijdig is en soms met terugwerkende kracht ingevoerd wordt of pas achteraf ingevuld. De gevolgen: hoge kosten en chaos op de administratie. De organisatie signaleert drie concrete problemen, als volgt verwoord: onduidelijke governance vraagt om meer regie, meer regels in de zorg werkt averechts en de verantwoordingsketen is niet efficiënt genoeg.

Lees verder via: Follow the Money

Photo by cobalt123


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU naheffing blijkt veel hoger dan gedacht

Nu ook op de MSM TV: Politieke Euro was bij voorbaat mislukt