in

Een dodentol van 100 Palestijnen tegenover 0 Israëli’s wijst op disproportioneel geweld

Meer dan 100 Palestijnse doden en 700 gewonden. Dat is de voorlopige balans van de vijfdaagse bommencampagne van Israël tegen Hamas. Uit de eerste onafhankelijke identificaties van de blijkt dat zich onder de doden meer vrouwen en kinderen bevinden dan strijders.

Hamas vindt de vele doden onder zijn eigen burgers blijkbaar geen reden om de aanvallen met zelfgemaakte raketten op Israëlische steden en dorpen te staken. Integendeel: de Palestijnse beweging waarschuwt voor een aanhoudende bommenregen en lijkt de oorlogsgruwel te gebruiken als een politieke hefboom om Israël onder druk te zetten en steun te winnen bij Arabische landen. Een bijzonder luguber spel van een radicale groep die de jongste jaren in de internationale marginaliteit terecht was gekomen en nu zijn reputatie hoopt op te krikken op de kap van zijn eigen burgers.

Maar ook de Israëlische regering gedraagt zich opnieuw als een oorlogszuchtige bende radicalen. De tonnen explosieven die dezer dagen op burgerwijken worden gegooid en de vele onschuldige slachtoffers zijn op geen enkele manier te verantwoorden. De dodenbalans: 100 Palestijnen tegenover geen enkele Israëli is een zware aanwijzing dat de represailles disproportioneel zijn en dat er bij het bombarderen geen onderscheid wordt gemaakt tussen burgers en strijders. Hoeft het nog gezegd dat zowel Hamas als de Israëlische regering het internationaal recht wetens en willens met de voeten treden, iets waaraan mensenrechtenorganisaties niet meer twijfelen.

via De Morgen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opmerkelijk: ‘Angela Merkel wil vroegtijdig aftreden’

Leerling merkt weinig van extra miljoenen, staat op spaarrekening geparkeerd