in ,

Een ‘paar’ steekincidenten registreren, ook dat lukt de Nederlandse politie niet

5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Het blijkt onmogelijk om op basis van harde cijfers een goed, landelijk beeld te krijgen van het aantal incidenten met steekwapens.

De politietop wilde naar aanleiding van een fors aantal ernstige steekpartijen met tieners een analyse uitvoeren, maar de wijze van registratie laat dit niet toe.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie.

De politietop zegt zich grote zorgen te maken, maar doet dat nog steeds niet op basis van harde feiten. ‘Het lukt ons gewoon niet een goed beeld te krijgen en dat heeft te maken met de wijze van registratie van incidenten in onze systemen’.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP vindt het absurd dat de politietop over zoiets belangrijks geen goede analyse kan geven op basis van harde cijfers.

„Informatie over zo’n belangrijke trend moet je snel en probleemloos kunnen leveren. Hoeveel mensen lopen met een mes? Hoe vaak wordt er daadwerkelijk gestoken?

Dit moet te vinden zijn.

Ik hoor de laatste tijd voortdurend verhalen van bezorgde wijkagenten over messendragende jeugd en steekincidenten, maar kennelijk is er een verschil tussen kennis op straat en op de burelen in Den Haag.”

Lees verder bij de bron: TPOok

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Aankondiging bouw nieuwe migrantencentra: Griekse inwoners Lesbos raken wederom slaags met politie

57e2d1454c50ac14ea898675c6203f78083edbed5156734b74267e 640 land

Waanzin: Zelfs als alle auto’s, bedrijven, burgers en koeien verdwijnen dan is er nog te veel stikstof