in

Einde cao dreigt: Werknemers vogelvrij

Werknemers dreigen vogelvrij te raken. In steeds meer sectoren twijfelen werkgevers erover of ze nog wel door willen gaan met de cao.

Dat blijkt uit een rondgang van De Financiële Telegraaf langs brancheorganisaties van onder meer horeca, detailhandel, bouw metaal. Veel ondernemers zijn de starre cao’s zo zat dat ze serieus overwegen de samenwerking met de vakbonden te beëindigen.

Koninklijke Horeca Nederland heeft eenzijdig bepaald hoe de arbeidsvoorwaarden van horecapersoneel eruitzien. „We zijn op een nette manier tot de conclusie gekomen dat er voor ons niks meer te halen viel”, zegt Lodewijk van der Grinten van de horecawerkgevers.

Dat betekent dat de ondernemers zelf, zonder tussenkomst van vakbonden, bepalen hoeveel salaris de obers, koks en ander horecapersoneel erbij krijgen. In de supermarktsector gebeurt iets vergelijkbaars.

Lees verder via Telegraaf.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Egyptische wapendeal is verkapte ontwikkelingshulp aan kapot Frankrijk via EU belastinggeld

‘Nederland negeerde mensenrechten Groningers rond gaswinning’