in ,

Energieplafond gefileerd: btw en energiebelasting omhoog, belastingkorting omlaag, U betaald de diefstal

slimmemeters nl liegt consument

Vanaf 1 januari volgend jaar geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor november en december ontvangen huishoudens bovendien een vaste korting op de energierekening.

Hoe wordt dat plafond gefinancierd? Het energieplafond komt in de plaats van de maatregelen in de energiebelasting die erop gericht waren om de kostenstijging van energie te dempen in 2023.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt laat op Twitter weten dat de regering heeft bevestigd dat de verlaging van de energiebelasting op gas en elektriciteit per 1 januari niet doorgaat.

Daarnaast gaat de verhoging van de belastingvermindering niet door. Bovendien gaat de btw op elektriciteit en gas op 1 januari weer van 9 naar 21 procent.

Ze zijn gek geworden in Den Haag

“Dus kort samengevat: wij gaan meer naar de schatkist dragen en dat wordt vervolgens doorgezet naar de energiebedrijven om de kunstmatig verhoogde prijzen van de afgelopen paar maanden en voornamelijk na Prinsjesdag te dekken. Dit is geen sigaar uit eigen doos, dit is diefstal,” reageert strafrechtadvocaat Boriana Petkova.

Journalist …..

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mosquito Biting on Skin

Genetisch gemodificeerde muggen kunnen gebruikt gaan worden om mensen te vaccineren

3771689308 b6c44f21a3 gasmeter

Slimme meters verre van feilloos, tot wel 3x meer betaald nepverbruik