in , ,

De gesubsidieerde houtstook wankelt, nu het gasverbod stoppen

Twitter @BomenAchterhoek

Langzaam, maar gestaag is een van de ergerlijkste elementen van het Nederlandse klimaatbeleid aan het wankelen. Politieke partijen – D66, GroenLinks, ChristenUnie – die tot dusver nog steunpilaren waren van de miljardensubsidies voor biomassa in warmtecentrales en elektriciteitscentrales komen er achter dat ze dit niet meer tegenover hun aanhang kunnen verdedigen. Dat als enige land ter wereld zijn burgers van het schone gas haalt en tegen hoge kosten uitlevert aan de vieze houtstook – het is ook niet te verkopen.

De Publieke Omroep was tot enkele maanden geleden huiverig om kritische geluiden over het klimaat- en energiebeleid ruimte te geven. Het klimaat moet gered, moet ‘de doelen’ halen, zo wordt gezegd en dan zijn ook minder voor de hand liggende middelen geoorloofd, zo leek de gangbare opvatting. En anders is er wel de doodsangst om voor ‘klimaatontkenner’ dan wel ‘populist’ te worden versleten.

Angst om voor klimaatontkenner te worden versleten

Je hoeft echter helemaal geen ‘klimaatontkenner’ – wat dat ook moge zijn – te zijn om te zien dat het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte een politieke vergissing van historische allure is. wil klimaatkoploper zijn van en daarmee van de wereld en zet daarbij middelen in die erger zijn dat de kwaal. ‘Het is alsof je een longontsteking inzet tegen het coronavirus’, zei ik vrijdag 12 juni in Goedemorgen Nederland van Omroep WNL op Nederland 1.

Er zijn hele vreemde en dure maatregelen, zoals het op kosten van de belastingbetaler onder de zeebodem stoppen van CO2 uit de raffinaderijen in de Rijnmond. Ik noem dat ‘de struisvogeloptie’: wegstoppen als oplossing. Er is ook een wonderlijk vertrouwen in aardwarmte, terwijl het Staatstoezicht op de Mijnen al herhaaldelijk heeft vastgesteld dat het winnen van aardwarmte in grote delen van het land tot risico’s van aardbevingen leidt. Alsof we nog geen ervaring hadden met aardbevingen.

Debacle nummer één: het gasverbod

Het grootste debacle-in-wording is het ‘gasverbod’, waarbij alle woningen en andere gebouwen in van het gasleidingnet worden gehaald. Het is twee jaar geleden al begonnen met het aansluitverbod op nieuwe woningen en met het programma om in tien jaar om te beginnen 1,5 miljoen bestaande woningen van de gasleiding te halen. Internationaal wordt met verbazing aanschouwd hoe Nederland – het land met het mooiste gasnet ter wereld – zichzelf in dit opzicht aan het ruïneren is, terwijl er wereldwijd een overvloed aan aardgas is, gas de schoonste brandstof is en een groot deel van de wereld als onderdeel van het klimaatbeleid juist overgaat op aardgas.

Niet het duurste, maar wel het meest cynische onderdeel van het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte is het verstoken van bossen in warmtecentrales en elektriciteitscentrales. Daar is nu al zo’n 15 miljard euro aan subsidie voor uitgetrokken. verbiedt het schone aardgas en stapt over op de vieze houtstook: slecht voor het klimaat, voor de natuur, voor het milieu, voor de en de portemonnee. Hoe gek wil je het hebben?

Stoppen, uithuilen en opnieuw beginnen. Doet u mee?

De gesubsidieerde houtstook wankelt. Nu het gasverbod stoppen onderdeel van het klimaatbeleid syp wynia warmtecentrales en elektriciteitscentrales

Syp Wynia.

Als graag een prominente bijdrage wil leveren aan het internationale klimaatbeleid, dan werken het gasverbod en de gesubsidieerde houtstook eerder averechts en hetzelfde geldt waarschijnlijk voor het onder de grond stoppen van CO2 en het teveel leunen op aardwarmte. Nederland moet dit grootste overheidsproject uit de geschiedenis stilzetten en heroverwegen.

Wij gaan de komende maanden in de Wynia’s Week de informatievoorziening over het desastreuze Nederlandse klimaatbeleid verder opvoeren. We kijken hoe dat merkwaardige beleid in de Haagse achterkamers tot stand kon komen. Wij gaan het land in, zoals naar Purmerend, waar de gemeente als eerste van het gas af wil en de hele gemeente aan de houtstook wil.

Als u dat journalistieke onderzoek wilt steunen, dat nodigen we u harte uit om daar aan bij te dragen met een donatie. Dat kan hier. We danken de donateurs die al een bijdrage leverden aan dit project van Wynia’s Week. Tot later!

Lees verder bij de bron: climategate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De NIeuwe Wereld Orde komt steeds dichter bij !!!
1 jaar geleden

Ik kan hier alleen maar zeggen als ingenieur met 35 jaar op het gebied van energie, olie, kolen en gas: dit commentaar op plannen die aardig lijken maar het totaal niet zijn is volkomen juist. En zoals terecht wordt opgemerkt: wij moeten precies weten wie de partijen waren die hier achter zitten !!! Want dit zijn geen plannen die toevallig zijn ontstaan maar die zorgvuldig uitgedacht zijn en betaald worden door partijen achter de schermen om een landelijke economie en burgers in grote financiele en culturele problemen te brengen.

Zonnecellen, windmolens, stikstof, CO2, stoppen moderne kolencentrales met modernste rookgas reiniging, massa imigratie van mensen uit Afrika, uitfaseren aardgas, restwarmte systemen, warmtepompen, vermeend racsime, verdichting grote steden, aanpassen NL cultuur aan moslims, een failliet media systeem die niet anders doet dan goedkoop vermaak biedt …. het zijn allemaal zaken die een ding gemeenschappelijk hebben en dat is dat het plannen zijn die heel veel geld kosten die zullen blijken niet goed te werken en die een land ontwrichten. Het enige gevolg zal zijn dat de bevolking verarmt, ontevreden wordt over de regering en zich uiteindelijk tegen de Nederlandse regering keert.

Hoe kan het zijn dat er niet een overkoepelend orgaan is van onafhankelijke experts met in totaal honderden jaren ervaring die plannen beoordelen? Hoe kan het dat een land zo weinig respect heeft voor de eigen cultuur en brutaal gedrag van migranten accepteert? Hoe kan het dat de rechtspraak volledig van het pad is?
Hoe kan het zijn dat de Nederlandse regering geen capabele mensen heeft? Heeft de overheid zelf nog wel kennis in huis of zijn er alleen net afgestuurde juristen en historici?

Wat dreigt te gebeuren is het volgende: de EU beheert via de ECB de geldstromen en krijgt bij een begrotingstekort meer en meer grip op de Nederlandse regering. Uiteindelijk heeft de Nederlandse regering helemaal niets meer in te brengen …. en vallen zij onder de tucht van de NIeuwe Wereld Orde. En dat betekent dat de burgers van Nederland niets meer te vertellen hebben. Dan zijn de burgers niets meer dan slaven. Precies zoals door Orwell beschreven in zijn boek 1984. Dat is wat er aan de hand is.

Alex
1 jaar geleden

Planet of the Humans. Dutch sub’s. Must watch! https://youtu.be/42KhdNc0jC4

Artsen: “Wij hebben een eed afgelegd en moeten waarschuwen, Corona is een zwendel”

In Rotterdam wordt het weer veilig op straat: straatterroristen krijgen gesubsidieerd D66-boksles