in , , , ,

EU en Japan werken aan Privacy-Shield raamwerk voor uitwisselen data van Europeanen

Data-uitwisseling over landsgrenzen is voor veel bedrijven van groot belang. hierbij aan informatie over werknemer, creditcarddetails bij het verwerken van online orders of gegevens over gebruikers om gericht advertenties te kunnen aanbieden.

Europese databeschermingswetgeving verbiedt bedrijven echter data van Europeanen op te slaan op landen waarin de van Europeanen onvoldoende is gewaarborgd. Slechts 12 landen wereldwijd voldoen aan de voorwaarden die de hiervoor stelt.

De EU werkt aan een deal om het uitwisselen van persoonlijke data met Japan mogelijk te maken. Naar verwachting wordt hierover begin 2018 een overeenkomst gesloten.

De nieuwe overeenkomst met Japan waar de EU aan werkt biedt een juridisch raamwerk dat het uitwisselen van data van Europeanen met Japan mogelijk maakt. “…goed nieuws voor bedrijven, aangezien dit het mogelijk maakt persoonlijke data van de EU naar Japan te verplaatsen zonder extra autorisaties”, legt Eurocommissaris voor Věra Jourová uit.

De overeenkomst met Japan is onderdeel van een vrij handelsverdrag met dit land, waarover op 6 juli 2017 overeenstemming werd bereikt. Al langer bestaat een dergelijke overeenkomst met de : het EU-US Privacy Shield.

Alles bij de bron; ExecutivePeople

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terugblik 2017: Criminaliteit in Nederland 5x hoger

Minister Ollongren: ‘We leggen uitkomst referendum niet naast ons neer’