in , ,

EU spionnenkastje komt naar je toe: Europa wil vanaf 2018 noodoproepsysteem in auto’s

De EU-lidstaten benadrukken dat de privacy wordt beschermd. De voertuigen zullen niet permanent worden gevolgd en gegevens worden onophoudelijk gewist. Ook gaan de data van het eCall-systeem niet naar andere partijen.

Jaja dit kennen we al uit het verleden, een paar jaar later is het niet meer wissen van gegevens erg goed om “iets” tegen te gaan…


 

Nieuwe auto’s in Europa moeten vanaf eind maart 2018 zijn voorzien van een apparaatje dat bij een ernstig ongeval automatisch hulpdiensten oproept. De lidstaten van de Europese Unie hebben dat maandag besloten. Met het zogenoemde eCall-systeem, dat 112 alarmeert, worden hulpverleners sneller naar de juiste plek geleid.

Brussel schat dat door eCall jaarlijks 2500 levens kunnen worden gered. Tegenstanders vinden dat eCall nauwelijks bijdraagt aan de verkeersveiligheid en de privacy bedreigt. De SP sprak zelfs over een spionnenkastje omdat je het systeem niet kunt uitschakelen.

Lees verder via PrivacyNieuws

Photo by Martin Deutsch cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5915244720 4f8e69a549 zorg geld

EU regels: Zorgverzekeraars gaan chronisch zieken mijden en krijgen meer compensatie van Schippers

6146503649 631fa9d276 opstelten

Opstelten lapt wetten aan zijn laars en geeft 30 miljoen belastinggeld aan telecomboeren om burgers af te luisteren