in , ,

‘Europeanen zitten klem tussen de stijgende inflatie en dalende spaarrentes’

De rentetarieven in Nederland blijven dalen volgens nieuw onderzoek van Raisin. Desondanks spaart men steeds meer.

Uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat het totale spaargeld van Nederlandse huishoudens voor het eerst boven de 400 miljard is uitgekomen in maart van dit jaar.

De uitbetaling van vakantiegeld kan het spaargeld mogelijk naar nog grotere hoogtes laten stijgen.

De Nederlandse consument zit tussen twee vuren, met aan de ene kant een die de 2 procent benadert en aan de andere kant Nederlandse die steeds meer klanten een negatieve spaarrente opleggen.

Geschat wordt dat reeds meer dan een half miljoen Nederlanders kampt met een negatieve rente. Ieder met vermogen in spaargeld en andere banktegoeden kan momenteel niet meer doen dan de gevolgen van inflatie verzachten.

Het verschil tussen spaarrentes van de top 1-jaar en top 3-jaar termijndeposito’s blijft miniem. In en is het verschil minder dan een tiende punt en in , het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, , Noorwegen en Nederland blijft het onder drie tiende punt.

en behoren tot de uitschieters met top spaarrentes op 3-jaar deposito’s die gemiddeld meer dan vier procentpunten hoger liggen dan de top rentes op 1-jaar deposito’s.

Bedrijven merken wellicht al iets van het goede nieuws van de Europese Centrale Bank in de vorm van kleine verhogingen van rentetarieven op zakelijke deposito’s in sommige van de grootste eurolanden, waaronder Duitsland, Frankrijk, België en Nederland.
Met name Frankrijk ontsnapt aan negatieve rentetarieven met op zijn minst een tijdelijke adempauze voor Franse bedrijven.

Volgens Verena Thaler, VP Strategy and Business Development bij Raisin, staan we aan het begin van een nieuw tijdperk voor vermogensbeheer. Consumenten worden geconfronteerd met geheel nieuwe uitdagingen in het opbouwen van vermogen of het diversifiëren van hun in korte termijn investeringen.

De meeste Europeanen die spaargeld bezitten hebben te maken met steeds lagere of zelfs negatieve rentetarieven. Nu de inflatie boven de hoogste rentetarieven uitstijgt is de mogelijkheid om rendement te verdienen op spaargeld zo goed als …

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Skulls Syringe Vaccine Injection  - QuinceCreative / Pixabay

Er zijn op dit moment officieel meer vaccinatiedoden dan verkeersdoden in NL

Hugo de Jonge WOEST na vraag over de verdwenen 13 miljard euro waarvan de bonnetjes kwijt zijn