in , , ,

Hugo de Jonge WOEST na vraag over de verdwenen 13 miljard euro waarvan de bonnetjes kwijt zijn

cda faalhaas 800x504 1
Hugo de Jonge. Bron: Screenshot WNL

Tijdens het debat in de Eerste Kamer werd minister Hugo de Jonge gevraagd naar de 13 miljard euro, die besteed is, maar waarvan de bonnetjes kwijt zijn. Dat vond de zorgministers bepaald geen prettige vraag. Sterker, hij reageerde zwaar geïrriteerd. “U merkt het aan mij!” zei hij met vuur in zijn ogen.

“Dat geld is niet altijd binnen de lijntjes keurig besteed,” gaf De Jonge toe in wat normaal gesproken toch echt een politieke doodzonde zou moeten zijn. “Want als ik dat wel had gedaan had ik heel zeker geweten dat we onvoldoende beschermingsmiddelen hadden, dat we onvoldoende beademingsapparatuur hadden, dat we onvoldoende testcapaciteit hadden,” aldus de CDA’er.

Vervolgens werd hij echt boos – want met elk woord nam de woede alleen maar toe. “En wat mij steekt hierin is dat hier wordt gedaan alsof het departement van VWS slordig is omgegaan met dat geld. Het tegenovergestelde is waar.”

Echt waar? Ja, volgens De Jonge wel, tenminste. “We hebben dat geld besteed aan die dingen die we nodig hadden op dat moment. Waar alle fracties aan de overkant [in de Tweede Kamer, red.] iedere week vroegen om meer, harder, en beter, etc. En nóóit heeft één van die fracties gevraagd, ‘zou het alsjeblieft ook rechtmatig kunnen.’ Nog nóóit.”

Hallo, daar gaan er even een paar alarmbellen ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
reset button

‘Europeanen zitten klem tussen de stijgende inflatie en dalende spaarrentes’

stemmen 1551009856

Ook deze organisaties schuiven aan bij informateur Hamer: ‘Waarom nog stemmen, vraag je je haast af’