in

Feest bij het UWV: Al 10 jaar ruzie

De artsen van het zijn al tien jaar lang verwikkeld in een ernstige conflict met de top van de uitkeringsinstantie. De medici dreigen met stakingen en rechtszaken en ze traineren projecten. Een jaar lang correspondeerden artsen en bestuurders enkel via advocaten. Dat blijkt uit de briefwisseling tussen het UWV-management en de verzekeringsartsen, die Trouw via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) in bezit kreeg.

De artsen, die in dienst zijn bij het UWV, kunnen door deze zieken en arbeidsongeschikten niet goed begeleiden, meent Novag, de vakbond van artsen. Er zijn enorme achterstanden ontstaan.

“Wij kunnen al jaren ons werk niet goed doen, maar er wordt gewoon niet naar ons geluisterd”, zegt voorzitter Wim van Pelt van Novag, waarbij 475 artsen zijn aangesloten.

Behalve een tekort aan artsen is er grote frustratie dat het management afspraken niet nakomt. “Dat leidt tot grote onvrede”, aldus Van Pelt. “Het is na tien jaar wel duidelijk dat we niet tot elkaar gaan komen”, erkent Van Pelt. “De organisatie is niet professioneel. Dat is een fors probleem.”

Lees verder bij de Bron: TROUW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oorlogen en bankiers, ze gaan goed samen

‘Huurders in problemen door zoveelste huurverhoging’