in , ,

Fijn die participatiesamenleving: Meer ouderen getreiterd en verwaarloosd

Het aantal meldingen van ouderenmishandeling is enorm gestegen. Ze worden getreiterd, verwaarloosd of financieel uitgebuit, meestal door kinderen of kleinkinderen.

In 2013 kwamen er ruim 1700 meldingen binnen bij het Steunpunt Huiselijk Geweld; dat is 66 procent meer dan in 2012. In ons land krijgen jaarlijks zo’n 200.000 ouderen van 65 jaar of ouder met een vorm van mishandeling te maken.

Wraak voor het verleden

Vaak is de dader de partner, een (klein)kind, een ander familielid of een verzorger. Kinderen handelen vaak uit onmacht of frustratie, omdat ze de zorg voor hun ouders niet aankunnen. Maar soms ook uit wraak, voor gebeurtenissen uit het verleden.

In de meeste gevallen gaat het om psychische mishandeling (69 procent), maar ook financieel misbruik fysieke mishandeling komen vaak voor. In de meeste gevallen is er zelfs sprake van meerdere vormen van mishandeling.

via Meer ouderen getreiterd en verwaarloosd | RTL Nieuws.

Photo by ritzotencate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OMG: Nederlander vertrouwt overheid met persoonlijke gegevens

Weer dat rare/kleine Nederland: Googles satellietproject aangestuurd vanuit Den Haag