in ,

Ga dus snel dood dit jaar: Later sterven berooft gezin terminaal zieke voor 15K pensioen

5938043459 5f253bd64d pensioen1

Voor een terminaal zieke man wordt oudejaarsdag een kritische datum. Als hij ná 31 december overlijdt, krijgen zijn nabestaanden jaarlijks 15.000 euro minder. Dat is een bitter gevolg van de nieuwe pensioenregels die staatssecretaris Klijnsma doorvoert.

De betrokken patiënt (een man van begin vijftig met vergevorderd stadium van kanker) is verbijsterd over de gang van zaken. Hij noemt de wetgeving „verwerpelijk’’. De man, die zijn naam niet in de media wil, vreest dat hij niet snel genoeg zal overlijden: „Er is geen enkele overgangsbepaling waardoor het ook niet mogelijk is om maar iets te repareren voor mijn nabestaanden.’’

De krankzinnige situatie dat de man uit financieel oogpunt vóór de oliebollen van oudjaar zou moeten overlijden, is ontstaan door het nieuwe pensioenstelsel. In dat stelsel is onder meer vastgelegd dat via de pensioenfondsen alleen een pensioen mag worden opgebouwd over een loon tot 100.000 euro bruto per jaar.

Het nabestaandenpensioen (voor de partner en kinderen die achterblijven) is gebaseerd op het ouderdomspensioen dat bereikt wordt als iemand blijft leven en doorwerkt. De partner krijgt 70 procent van het ouderdomspensioen. Maar nu opeens het ouderdomspensioen op een loon van 100.000 euro is gemaximeerd, valt het nabestaandenpensioen veel lager uit.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Foto via FNV Bondgenoten cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via trouw.nl

Wijkt u af? Dat bepaalt de camera!

5054527234 c07a2d1be7 eu euro1

EU gaat multinationals aanpakken, ze schenden EU-wetten met belastingafspraken