in ,

Gaat goed, explosieve toename: Duizend Nigerianen verdwenen uit de asielopvang

afrika vluchtelingen asielzoekers ceuta

Bijna duizend Nigeriaanse asielzoekers zijn vorig jaar spoorloos uit de Nederlandse opvang verdwenen: een explosieve stijging. Het aantal signalen van mensenhandel is groot en zelfs babyhandel is een serieus scenario.

Dit blijkt uit onderzoek van Argos en NRC Handelsblad in het kader van Lost in Europe, een internationaal collectief van journalisten dat de verdwijning en uitbuiting van (minderjarige) asielzoekers onderzoekt.

Uit cijfers van het COA die zijn verkregen met de Wet openbaarheid van bestuur blijkt dat Nigeriaanse asielzoekers in groten getale uit de opvang verdwijnen.

Zeker 961 verdwenen echter spoorloos uit de Nederlandse opvang: met onbekende bestemming (MOB) in de taal van het COA. Niemand weet waar zij zijn en wat er met ze is gebeurd. Alleen al in januari van dit jaar verdwenen nog eens 128 Nigeriaanse asielzoekers.

Ten opzichte van eerdere jaren gaat het om een explosieve toename. Zo gingen in 2014 zeventig Nigeriaanse mannen en vrouwen ‘MOB’, in de jaren hierna liep dit aantal op tot iets meer dan tweehonderd in 2018.

Lees verder bij de bron: VPRO

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
49965367476 9fd7e12a10 b George Floyd

Knie in nek niet de enige verstikkende doodsoorzaak George Floyd

corona doden ivm andere ziekte sterftecijfers

Corona-pandemie-hoax: Zijn wij gek of zij zo slim..?