in

Gewoon in Nederland: Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika verdwenen uit azc’s

ad75899668e8fc6c 640 bananen

Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika zijn sinds november 2019 verdwenen uit verschillende asielzoekerscentra in Nederland.

Het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM) is bang dat de vrouwen en hun kinderen slachtoffer zijn geworden van mensenhandelaren of voodoorituelen.

Volgens de alarmering van het EMM gaat het voornamelijk om vrouwen uit Nigeria, en een aantal van hen komen uit Kameroen, Congo en Oeganda.

De verdwijningen, waar onderzoeksprogramma Argos al langer onderzoek naar doet, zijn volgens het EMM „niet logisch, omdat de vrouwen hier legaal verblijven op grond van het vreemdelingenrecht, een verblijfadres hebben en toegang hebben tot alle medische zorg en kraamzorg die nodig zijn.”

Van de vrouwen ontbreekt ieder spoor. „Het is niet bekend waar deze vrouwen en hun (ongeboren) kind naar toe gaan, waar zij bevallen en wat er met de pasgeborene gebeurt”, vervolgt het expertisecentrum.

„Het is niet ondenkbaar dat zowel de vrouwen als de pasgeboren kinderen slachtoffer zijn of worden van mensenhandelaren, illegale adoptie, voodoorituelen, etcetera.”

Volgens Argos zijn het niet de enige recente …..

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
55e6d3454355a814ea898675c6203f78083edbed5150734c712a78 640 bejaarden

Knettergek! Bejaardentehuis gaat ouderen in de kou zetten wegens het klimaat

wind turbine money

Architecten van het Klimaatakkoord profiteren: Minister Wiebes onthult buitensporige zelfverrijking windmolen investeerders