in

Gewoon in Nederland: Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika verdwenen uit azc’s

Zeker 25 zwangere asielzoekers uit West-Afrika zijn sinds november 2019 verdwenen uit verschillende asielzoekerscentra in Nederland.

Het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM) is bang dat de vrouwen en hun kinderen slachtoffer zijn geworden van mensenhandelaren of voodoorituelen.

Volgens de alarmering van het EMM gaat het voornamelijk om vrouwen uit Nigeria, en een aantal van hen komen uit Kameroen, Congo en Oeganda.

De verdwijningen, waar onderzoeksprogramma Argos al langer onderzoek naar doet, zijn volgens het EMM „niet logisch, omdat de vrouwen hier legaal verblijven op grond van het vreemdelingenrecht, een verblijfadres hebben en toegang hebben tot alle medische zorg en kraamzorg die nodig zijn.”

Van de vrouwen ontbreekt ieder spoor. „Het is niet bekend waar deze vrouwen en hun (ongeboren) kind naar toe gaan, waar zij bevallen en wat er met de pasgeborene gebeurt”, vervolgt het expertisecentrum.

„Het is niet ondenkbaar dat zowel de vrouwen als de pasgeboren kinderen slachtoffer zijn of worden van mensenhandelaren, illegale adoptie, voodoorituelen, etcetera.”

Volgens Argos zijn het niet de enige recente …..

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Knettergek! Bejaardentehuis gaat ouderen in de kou zetten wegens het klimaat

Architecten van het Klimaatakkoord profiteren: Minister Wiebes onthult buitensporige zelfverrijking windmolen investeerders