in , ,

Gadgetverkopers boos over fors gestegen en zwaar achterhaalde thuiskopieheffing in Nederland, u ook?

geld papier 1560495470
Alexas_Fotos / Pixabay

Gadgetverkopers zijn boos over de gestegen thuiskopieheffing, waardoor een bedrag boven op ieder verkocht apparaat wordt gerekend. In een dinsdag uitgebracht persbericht eisen ze een herziening.

Het bericht is uitgestuurd door NLDigital, dat spreekt namens meerdere aanbieders van smartphones, laptops en cloudopslag in .

Bij de verkoop van veel apparaten wordt een heffing boven op het aanschafbedrag gerekend, om te compenseren voor potentiële kopieën die van media worden gemaakt en opgeslagen.

De afgelopen twee jaar lag de heffing op maximaal 4,70 . Van 2021 tot en met 2023 gaat dat bedrag omhoog naar 7,30 euro. Nog nooit steeg het bedrag zo hard.

‘Niet logisch in streamingtijdperk'

Volgens de verkopers heeft “ de noodzaak van het maken van een thuiskopie weggenomen”. Het komt steeds minder voor dat gadgetbezitters bijvoorbeeld een DVD ….

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G antenne brand scr

15 EU-landen dringen er bij de EU op aan om een ​​’langetermijnplan’ te ontwikkelen om 5G-hoaxes en desinformatie te bestrijden

black and white wall lamp

Zondag met Lubach blaast de gecontroleerde oppositie -precies zoals voorspeld- op